Quantcast

Gordon Ramsay: Do neznáma - nový seriál na Nat Geo SD

| redakce | tisk

Držitel mnoha michelinských hvězd a účastník vytrvalostní soutěže Ironman se během své kulinářské expedice do mnohdy zapadlých koutů světa bude potápět v oceánech, putovat hustými lesy, zdolávat vysoká pohoří.

To vše aby našel novou inspiraci pro svou kuchyni. S cestováním má Ramsay bohaté zkušenosti díky seriálu I Gordon Ramsay se nechá poučit, při němž objevoval indickou a jihoasijskou kuchyni.

Spolu s Ramsaym zjistíme zajímavosti o netradičních kulturách, pokrmech a chutích, které jsou typické pro určité oblasti. Jednotlivé suroviny, s nimiž se setká a jež mnohdy pomůže vypěstovat a sklidit, a pokrmy, které na své cestě ochutná, budou základem nového receptu symbolizujícího srdce dané kultury. V každé epizodě bude Ramsaymu stát po boku jeden z místních kuchařů a dohlížet na správnou přípravu slavnostní tabule pro zdejší komunitu. Pro Ramsayho je jídlo bránou k poznávání cizích kultur.

Gordon Ramsay: Do neznáma (foto: NGC)
▲ Gordon Ramsay: Do neznáma (foto: NGC)

Během svých dobrodružných výprav se Ramsay vydá:

• do neprostupné džungle v Laosu nasbírat vajíčka mravenců krejčíků a během potápění v nebezpečných vodách nalézt šneky a obrovské vodní brouky z čeledi mohutnatkovitých.
• na Nový Zéland, kde s využitím tradičních maorských technik uloví úhoře holýma rukama.
• Na havajský ostrov Maui, kde s využitím podomácku zhotoveného vybavení uloví zdejšího nejnebezpečnějšího vodního tvora a seznámí se s legendární osobností volného potápění Kimi Wernerovou
• pokořit na Aljašce strmou skalní stěnu a ve sněhové bouři nasbírat místní bylinky.
• v Maroku slaňovat prudký vodopád, aby se seznámil s nadšenými houbaři.
• ulovit na útesu v Peru místní pochoutku - kaktusové červy.

Seriál Gordon Ramsay: Do neznáma, který vyrobila produkční společnosti Studio Ramsay, uvidí diváci National Geographic ve 172 zemích světa a 43 jazycích.

Uvidíme tyto epizody:

11.8. ve 22:00 Cesta Inků
Při cestách na motorce po peruánském Posvátném údolí Inků poznává šéfkuchař Gordon Ramsay tajemství vysokohorské kuchyně. Ochutná smažené červy, vzácné pestrobarevné brambory a morčata.

18.8. ve 22:00 Nový Zéland
Během výpravy poznáme některá tajemství tradiční maorské kuchyně. Ramsay se naučí chytat úhoře holýma rukama, potápí se za vzácnými ušni a pídí po ingrediencích typických pro ostrov kiwiů.

25.8. ve 22:00 Marocké hory
Tajemství berberské kuchyně poodhalí Gordon Ramsay během svých cest po marockém pohoří Střední Atlas. Překoná vodopád, aby se setkal s houbaři, podojí velblouda a zjistí, jaké to je žít jako jeden z Berberů.

1.9. ve 22:00 Havajské pobřeží Hana
Gordon Ramsay se ocitá na havajském ostrově Maui. Rozeklané pobřeží Hana nabízí spoustu exotických ingrediencí typických pro havajskou kuchyni. Náš průvodce se naučí ulovit vysokou zvěř lukem, vypěstovat taro a vydá se na tradiční rybolov pomocí oštěpu.

8.9. ve 22:00 Tajemný Mekong v Laosu
Šéfkuchař Gordon Ramsay se bude tentokrát plavit po Mekongu v jihoasijském Laosu. Rád by během svého dobrodružství poznal místní kuchyni. V husté džungli nasbírá vajíčka vzácného a agresivního mravence krejčíka, potopí se pro sladkovodní šneky a obří vodní brouky čeledi mohutnatkovitých.

15.9. ve 22:00 Jihovýchodní výběžek Aljašky
Gordon Ramsay se uprostřed zimy ocitá na jihovýchodním výběžku Aljašky. Místní jej naučí nejdůležitější pravidla přežití a ukáží mu základy zdejší kuchyně, například jak uvařit tuleně.

Výkonnými producenty za Studio Ramsay jsou Gordon Ramsay, Elvia Van Es Oliviová, Helen Cookeová, Lisa Edwardsová a Jon Kroll. Výkonným producentem za National Geographic je Betsy Forhanová, viceprezidentem pro výrobu Kevin Tao Mohs a ředitelem originálního programmingu a produkce Geoff Daniels.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články