Quantcast

Sportovní DAZN One míří do Sky Italia, DAZN Two do TivúSat

| redakce | tisk

Dva italské sportovní kanály začnou vysílat přes satelit. Jeden z nich se objeví v nabídce bezplatné satelitní platformy TivúSat a ten druhý v placené televizi Sky Italia. Obě DTH služby se vysílají přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E.

Operátor pay-tv služby Sky Italia se dohodl s DAZN na zařazení programu DAZN One na svoji satelitní platformu. Program bude dostupný pro všechny abonenty Sky, kteří mají některý z balíčků Sky HD, Sky Q nebo Sky Sport. Pro ostatní bude platit zvýhodněná cena 7,99 euro měsíčně (oproti 9,99 euro měsíčně).

Program DAZN One přinese atraktivní sportovní obsah. Diváci se mohou těšit na vybrané fotbalové zápasy Série A, Premier League, Bundesligy, La Ligy nebo také NBA.

Vedle DAZN One bude přes satelit vysílat ještě jeden program - DAZN Two. Ten se objeví v bezplatné platformě TivúSat. Zatímco DAZN One má již stanovený pravděpodobný termín startu 20. září, DAZN Two je zatím v přípravě a datum spuštění ještě není známý.

Vedle programů DAZN One a DAZN Two se diváci patrně dočkají dalšího sportovního obsahu. Italská veřejnoprávní Rai vyjednává se Sky Italia o sportovních právech na přenosy závodů Formule 1, fotbalu a příští Olympiády. Rai chce Sky Italia nabídnout signál kanálu Rai 4K pro karty Sky od Olympiády, na kterou má exkluzivní vysílací práva pro 4K rozlišení. Naopak Sky by ráda Rai prodala práva na F1 a vybrané zápasy fotbalové Evropské ligy UEFA, na kterou má zase exkluzivitu pro 4K operátor Sky Italia.

Text vznikl ve spolupráci se čtenářem franck.





Reklama




Vybrané články