Quantcast

TV Nova uvede druhý ročník festivalu Noc filmových nadějí

| redakce | tisk

Pro diváky televize Nova je už dnes od půlnoci do čtyř do rána připraven filmový maraton v rámci festivalu Noc filmových nadějí. Jde o jedinečnou přehlídku nejlepších hraných, animovaných a dokumentárních filmů, které vznikly na českých a slovenských filmových školách za poslední rok.

Diváci budou mít příležitost zhlédnout snímky, které získaly ceny na světových festivalech, ale i díla autorů dosud neobjevených. Letos je poprvé zařazena i soutěžní kategorie nejmladších filmařů do 15 let.

Noc filmových nadějí (foto: Nova)
▲ Noc filmových nadějí (foto: Nova)

Celkově diváci během čtyřhodinového maratonu uvidí 16 filmů z České republiky a 12 filmů ze Slovenska. Do letošního ročníku se přihlásilo 165 filmů. Z toho 104 českých a 61 slovenských. Celková stopáž všech přihlášených filmů je 30 hodin a 51 minut. Vítěze jednotlivých kategorií vybere odborná porota ve složení - televizní a filmový producent Vratislav Šlajer, filmový střihač Luděk Hudec, animátor, producent a režisér Aurel Klimt, producent Rastislav Šesták a producentka Zuzana Mistríková. Filmaři soutěží v kategoriích ANIMACE, DOKUMENT, HRANÝ FILM a NEJLEPŠÍ FILMAŘ DO 15 LET.

Unikátní filmový festival Noc filmových nadějí už dnes od půlnoci na televizi Nova. Vítězné filmy jednotlivých kategorií letošního ročníku pak budou odvysílány v sobotu ve speciálním pořadu NOC FILMOVÝCH NADĚJÍ - VYCHÁZEJÍCÍ HVĚZDY a to od 11:15 na stanici Nova Cinema.

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články