Quantcast

Třetí řada seriálu Kosmos od 22. března na Nat Geo

| redakce | tisk

Již 22. března 2020 se diváci National Geographic po celém světě mohou těšit na pokračování oblíbeného vědeckého cyklu, jehož předchozí řadu sledovalo více než 135 milionů lidí po celém světě.

Kosmos - možné světy nám umožní nahlédnout do zákoutí vesmíru a času. Proletíme všemi etapami 13,8 miliard let dlouhého vývoje vesmíru a podíváme se i do budoucnosti.

Autorkou celosvětového fenoménu zvaného Kosmos je držitelka cen Emmy a Peabody Award a vedoucí legendárního projektu NASA Voyager Interstellar Message Ann Druyanová za pomoci věhlasných tvůrců Setha MacFarlanea (The Orville, Griffinovi), Brannona Bragy (The Orville, Star Trek) a Jasona Clarka (The Orville, Dlouhá cesta domů).

Kosmos, další řada (foto: Nat Geo)
▲ Kosmos, další řada (foto: Nat Geo)

Astrofyzik Neil deGrasse Tyson z amerického přírodovědného muzea, moderátor Hovorů o hvězdách a autor bestsellerů Smrt v podání černé díry a Letters from an Astrophysicist, se vrací v úloze průvodce pořadem i odborného poradce. U břehů oceánu zvaného vesmír vyhlíží deGrasse Tyson svou “loď imaginace“ a “kosmický kalendář“. Díky nim poplujeme časem a nahlédneme do plejády možných světů. Seriál Kosmos začleňuje i působivé animace, hologramy či stylizované hrané scény umožňující setkat se s osobnostmi, které nám přiblížily dlouhou pouť lidstva od prvopočátků až po možnou budoucnost v podobě exotických světů v jiných hvězdných soustavách.

Jde o dosud nejodvážnější část projektu Kosmos,“ říká Ann Druyanová. “Díky velkolepým vizuálním efektům nás Loď imaginace odveze do míst, kam jsme se dosud neodvážili nahlédnout, do minulosti i budoucnosti.“

Pro National Geographic je ctí a cílem být zde pro diváky, kteří se zajímají o vědu a objevování,“ říká Courteney Monroeová, ředitelka celosvětové televizní sítě National Geographic. “Proto jsme nadšení z nové kapitoly oblíbeného a sledovaného pořadu, kterou opět uvedeme. Kosmos - možné světy sdruží astrofyziku, astronomii a antropologii a představí je divákům v odlehčené, zábavné a stravitelné podobě.“

Během až pohádkové cesty se vydáme do dosud neprobádaných oblastí, ať už půjde o výlety do dávné historie i daleké budoucnosti vesmíru, do prvního obydlí, jaké bylo kdy postaveno, či vystoupáme po 10 tisících schodech až ke hvězdám. Vrátíme se do “Síně vyhynulých živočichů“, kde jsou znázorněny i slepé či násilně odseknuté vývojové větve, a budeme uvítání ve slavnostním “Paláci života“, který podpírají sloupy, kde se to jen hemží podmořskými živočichy. Pod “Obloukem zkušeností“ zjistíme, jaké to je svištět vzduchem s orly či zaplavat si s velrybami.

Na pořadu spolupracovali hvězdy televize i filmových pláten, například kameraman Karl Walter Lindenlaub (Den nezávislosti, Hvězdná brána), Oscarem oceněná výtvarnice kostýmů Ruth E. Carterová (Black Panther, Kořeny), držitel Emmy, skladatel Alan Silvestri (Avengers, Forrest Gump, Kontakt), autor vizuálních efektů Jeffrey A. Okun (Souboj Titánů, Krvavý diamant) či animátoři Lucas Gray (Simpsonovi, Griffinovi), Brent Wood (Americký táta, Griffinovi) a Duke Johnson (Anomalisa, Mary Shelley's Frankenhole).

Své hlasy v originální verzi propůjčili například Seth MacFarlane, Sir Patrick Stewart, Viggo Mortensen a Judd Hirsch.

Iniciátorem vzniku seriálu Kosmos - možné světy je National Geographic a FOX, tvůrci pak Cosmos Studios založené v roce 2000 Ann Druyanovou a produkční společnost Fuzzy Door Setha MacFarlanea.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články