Quantcast

Film+ přináší v březnu kultovní horory pro teenagery

| redakce | tisk

Teenageři a hororové filmy k sobě neodmyslitelně patří. Je to i jeden z hlavních důvodů, proč se většina hororových filmů snaží získat zařazení do kategorie přístupné od 13 let, aby si zajistila své hlavní publikum.

Několik nejoblíbenějších teenagerských hororů si v průběhu března můžete užít každou neděli večer na televizní stanici Film+.

Ze střední školy má každý svou zkušenost. Pro některé to byla pohodová procházka, na kterou si čas od času s nostalgickým úsměvem vzpomenou. Pro jiné zas pekelný zážitek, na který by nejraději zapomněli. Bez ohledu na to, z jaké skupiny pocházíte, jsou tyto roky plné různých traumatizujících zážitků, které z nich činí ideální pozadí pro středoškolské hororové příběhy.

Na půdě školních areálů se odehrávají ty nejkrvavější festivaly hrůzy a je snadné pochopit proč. Období, kdy všichni prochází různými změnami, hrůza z toho, že vaše platonická láska odmítne pozvání na rande nebo vyletíte z testu, není ničím ve srovnání s tím, když vás honí vrah, monstrum nebo nadpřirozená síla zla. I to je důvod, proč je střední škola skvělým pozadím pro hrůzostrašnou atmosféru. Kdo ví, co číhá na chodbách, skrývá se v učebnách nebo na vás trpělivě čeká v suterénu?

Znaky teenagerského hororu
Zápletky většiny mládežnických hororů obsahují scénář, který se nějakým způsobem vztahuje na všechny teenagery. Samotné postavy jsou vždy v ohrožení, a to především v důsledku toho, že udělali něco hloupého, nezodpovědného nebo nesprávného: zpožděná večerka, drogy, půjčení auta bez dovolení rodičů, vstup do opuštěné budovy přes přísný zákaz atd. Většinou umírají po jednom a nakonec zůstává jeden poslední, kdo masakr přežije.

Postavy bývají záměrně sympatické, aby se s nimi publikum dokázalo ztotožnit. Mezi typické postavy patří outsider, sportovec s přítelkyní (kterou je zpravidla hlavní roztleskávačka), vědátor a vymetač večírků. Děsivý příběh se většinou odehrává na místech, kde se teenageři často zdržují a tolikrát bezpečné útočiště se najednou změní na nebezpečné místo ohrožení. Nejobvyklejšími prostory je středoškolská šatna, obchod, maturitní večírek, kemp, či party roku.

Co nás čeká na Film+?

Temná legenda
Když v areálu univerzity dojde k více bizarním úmrtím, krásná a asertivní studentka Natalie má podezření, že jde o vraždy založené na městských legendách. Její spolužáci, loajální Brenda, ambiciózní budoucí novinář Paul a školní vtipálek Damon trvají na tom, že úmrtí jsou pouze náhody. Když se Natalie pustí do zkoumání, aby zjistila, jak jsou úmrtí propojena, uvědomí si, že další obětí vraha bude ona sama. Temná legenda směřuje k odhalení v neděli 1. března ve 22:00 hod. na stanici Film+.

Temná legenda 2: Poslední záběr
Nepravděpodobné příběhy se v pokračování hororového hitu Temná legenda z roku 1998 přemění na chladnou realitu. Amy Mayfield je studentkou filmu na Alpine University, která se v rámci disertační práce (která je zároveň jejím vstupem do prestižní soutěže mladých režisérů) rozhodla natočit hororový film o městských legendách, které se náhle a znepokojivě splnily. Když však Amy a její studentský štáb začnou natáčet inscenované vraždy pro tento projekt, členové jejího týmu začnou umírat opravdu a ti, co přežili, musí vystopovat vraha dříve, než se stanou jeho dalšími obětmi. Poslední klapka temné legendy padne v neděli 8. března ve 22:00 hod.

Temná legenda 3: Krvavá Mary
Kruh se uzavírá poslední částí legendární strašidelné trilogie Temná legenda. Na maturitním večírku se trojice bývalých spolužaček baví přeříkáváním různých zaklínadel a nechtěně tak probudí starodávného zlého ducha. Ještě netuší, že pro někoho to bude mít smrtelné následky. V tutéž noc je unese gang středoškolských grázlů, kteří se za svůj čin brzy dočkají spravedlivé odplaty. Jeden po druhém umírají krutým způsobem - přesně jako v příběhu temné legendy. Je to všechno jen školní žertík doveden do strašlivého extrému nebo Krvavá Mary opravdu vstala z hrobu, aby vykonala svou pomstu? Dozvíte se v neděli 15. března ve 22:00 hod.

Vím, co jste dělali minulé léto na Film+ (foto: AMC)
▲ Vím, co jste dělali minulé léto na Film+ (foto: AMC)

Vím, co jste dělali minulé léto
Když čtyři přátelé v noci na opuštěné přímořské cestě nešťastnou náhodou srazí a zdánlivě zabijí chodce, začnou panikařit. Rozhodnou se hodit tělo do moře, přitom však zjistí, že muž ještě žije, ale zbaví se ho i tak. Dohodnou se, že o tom nebudou nikdy mluvit, v naději, že tak zachrání svou budoucnost. O rok později se všichni setkají ve chvíli, kdy Julie, jedna ze čtveřice, dostane dopis se slovy "Vím, co si udělala minulé léto". Pustí se do pátrání, kdo je v osudnou noc viděl a nyní je připraven se pomstít... Jak pátrání dopadlo, zjistíte v neděli 22. března ve 22:00 hod.

Tajemství loňského léta 2: Rok po
Vraždící rybář s hákem je zpět a znovu pronásleduje dva přeživší, Julii a Raye, kteří ho nechali zemřít. Výsledkem je ještě více vraždění a chaosu, tentokrát v luxusním ostrovním letovisku. Julie s přáteli se chystá strávit víkend na Bahamách. Nikdo z nich neví, že v tropickém ráji právě začíná sezóna hurikánů. Ani zde nebude mít Julie chvíli klidu. Venku se začíná zvedat vítr, je nejvyšší čas na první efektně brutální vraždu. Tajemství loňského léta není zapomenuto a Julie brzy dostává druhou šanci zemřít. A jak to dopadne? Sledujte 29. března ve 22:00 hod. na televizní stanici Film+.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články