Quantcast

Odstartoval dočasný kanál A La Maison HD

| redakce | tisk

Dne 6. dubna 2020 byl ve Francii spuštěn kanál A La Maison HD (#ALaMaison). Vysílání je šířeno přes satelitní systém Astra na pozici 19,2°E. Francouzský regulátor CSA vydal rozhodnutí o licenci za jeden den.

Ve Francii se stanice jmenuje: "télé éphémčre" - tedy dočasný televizní kanál, který byl spuštěn v době epidemie a má za cíl mimo jiné vzdělávat Francouze, kteří jsou nyní doma.

Ŕ La Maison v překladu do češtiny znamená "doma".

Francouzský televizní kanál Ŕ La Maison HD je šířen ze satelitu Astra na pozici 19,2°E z kapacity AB Sat.

A La Maison - záběr z příjmu stanice
▲ A La Maison - záběr z příjmu stanice

#ALaMaison je televizní kanál zaměřený na celou rodinu, který bude dostupný u všech francouzských operátorů a vysílání bude možné sledovat na všech možných zařízeních. Podle "Journal du Dimanche" regulátor CSA rychle schválil licenci, neboť se jedná o "občanský, solidární a neziskový" projekt.

Projekt vznikl rychle a z iniciativ skupin Mediwan a největších provozovatelů jako TF1, France Télévisions, M6 a Canal+ ale také ve spolupráci se 4 operátory Bouygues Telecom, Free, Orange a SFR se studiemi Pathé a Gaumont a produkční společností Reservoir Prod.

Cílem stanice je oslovit celou rodinu a nabídnout kulturní a vzdělávací obsah. Dosah stanice se odhaduje na přibližně 40 milionů Francouzů.

Program #ALaMaison vysílá denně od 7:00 do půlnoci u francouzských operátorů na kanálech 47 (Free), 233 (Bouygues Telecom), 31 a 211 (Orange), 239 (SFR) a také na platformách MyCanal a Molotov.

technické parametry - A La Maison:

Astra 1N (19,2°E), freq. 12,285 GHz, pol. V, SR 29700, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, CA Nagra MA + Viaccess

zdroj: satkurier.pl + allocine.fr





Reklama




Vybrané články