Quantcast

ČT jako hlavní zdroj informací o přechodu na DVB-T2

| redakce | tisk

Vysílání České televize bylo pro diváky suverénně hlavním zdrojem informací o přechodu na druhou generaci pozemního vysílání DVB-T. Vyplývá to z průzkumu společnosti Nielsen Admosphere.

Každý druhý respondent (53%) označil ČT jako zdroj informací o DVB-T2, následovaly komerční stanice (18%) a České radiokomunikace (4%).

Z výzkumu dále vyplynulo, že 85 % dotazovaných mělo o změně vysílání informace a 94 % se shodlo na tom, že informace byly snadno dostupné a byly prezentovány srozumitelně a jasně.

"Česká televize se na tento technologicky i organizačně náročný projekt dlouhodobě připravovala. Změna si vyžádala celou řadu technologických inovací uvnitř televize a investice v řádu stovek milionů ročně, jak v provozu přechodové sítě, tak v nutné obměně vysílání a produkce. Od počátku bylo naším hlavním cílem, aby měli diváci České televize dostatek informací i času se na změnu připravit, a to se povedlo. Byli jsme pro ně hlavním zdrojem informací," říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

"Přeladění má pro diváky také dva benefity. Všechny regionální zpravodajské relace jsou nyní dostupné celoplošně a je tak na každém, kterou si zvolí ke sledování. Zároveň současný formát všem umožňuje vysílat ve vysokém rozlišení obrazu. Na tuzemském trhu této možnosti zatím využívá pouze Česká televize, která jako jediná poskytuje v HD kvalitě všech sedm programů," dodal Petr Dvořák

Průzkum provedla společnost Nielsen Admosphere v období od 17.9. do 22.9.2020 na vzorku 1021 respondentů 18+ s funkčním televizorem v domácnosti.





Reklama




Vybrané články