Quantcast

Operátor platformy Kabelio otevřel druhý transpondér

| redakce | tisk

Provozovatel nové satelitní platformy Kabelio pro rozšíření svých služeb zaktivoval druhý transpondér na satelitním systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E. Na nové kapacitě se objevily švýcarské veřejnoprávní programy SRG SSR.

Nový multiplex Kabelio je šířen na kmitočtu 10,853 GHz s polarizací horizontální. Multiplex má neobvyklé parametry - symbolovou rychlost 27000 ksymb/s, korekci chyb FEC 2/3, normu DVB-S2 a modulaci QPSK.

V rámci nového paketu se vysílají všechny televizní programy SRG SSR - tedy německy hovořící stanice SRF 1 HD, SFR zwei HD a SFR info HD, italsky mluvené RSI La 1 HD a RSI La 2 HD a ve francouzštině RTS Un HD a RTS Deux HD. Všechny programy jsou řádně kryptované systémem PanAccess. Tento systém používá operátor také u všech ostatních programů, které má ve své nabídce. Kabelio překvapivě nevyužil simulcrypt s SRG SSR a programy veřejnoprávního vysílatele vysílá na 13°E na své kapacitě.

Modul Kabelio (foto: Kabelio)
▲ Modul Kabelio (foto: Kabelio)

Kabelio je satelitní televizní platforma určená pro švýcarské domácnosti, které nejsou v dosahu kabelové televize. Se službou Kabelio získají přístup nejen k popisovaným veřejnoprávním programům SRG SSR ale také k řadě švýcarských komerčních stanic, dále německým privátním kanálům se švýcarskými bloky, německé veřejnoprávní ARD a ZDF, italské Canale 5 a také britským programům BBC One, BBC Two či ITV 1, francouzské TF1, M6 či France 2. Všechny stanice v nabídce Kabelio jsou poskytovány ve vysokém rozlišení (HDTV).

Programová nabídka Kabelio
▲ Programová nabídka Kabelio

DTH služba Kabelio začne oficiálně fungovat 15.10.2020. Pro příjem je nutný modul PanAccess, který se prodává s tříměsíčním předplatným. Poté je nutné abonenci obnovit na 3, 6 nebo 12 měsíců. Začátkem příštího roku začne operátor nabízet set top boxy, které budou opět s promo předplatným na tři měsíce.

technické parametry - Kabelio AG:

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), freq. 10,853 GHz, pol. H, SR 27000, FEC 2/3, DVB-S2/QPSK, CA PanAccess





Reklama




Vybrané články