Quantcast

Prima MAX +1 a Prima KRIMI +1 jsou zvažované projekty, tvrdí Prima

| redakce | tisk

Na českém trhu možná odstartují další stávající programy v časově posunutých verzích. Společnost FTV Prima, provozovatel české komerční skupiny Prima, požádal českého regulátora médií RRTV o udělení vysílacích licencí.

Vysílatel FTV Prima požádal o licence pro programy Prima KRIMI +1 a Prima MAX +1 pro terestrické a satelitní vysílání. RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) se bude požadavky subjektu zabývat na některém z příštích zasedání.

Prima MAX +1 a Prima KRIMI +1 jsou zvažované projekty, tvrdí Prima
▲ Prima MAX +1 a Prima KRIMI +1 jsou zvažované projekty, tvrdí Prima

"U filmového kanálu Prima MAX a detektivního kanálu Prima KRIMI uvažujeme o možnosti vysílání s hodinovým časovým posunem, aktuálně jsme tak zažádali Radu o rozhlasové a televizní vysílání o poskytnutí licence," uvedla na dotaz webu parabola.cz Gabriela Semová, mluvčí FTV Prima. "V případě jejich spuštění budeme diváky včas informovat," dodala mluvčí.

Obecně platí, že po udělení licence běží vysílatelům lhůta jednoho roku (360 dní) na zahájení vysílání programu. Provozovatel může licence vrátit, případně může regulátor licence odejmout z důvodu nevyužívání.

V pozemním vysílání by se dva nové +1 programy Primy mohly objevit v rámci DVB-T2 multiplexu 22, který bude od 3.11.2020 šířit jen programy skupin Prima a Óčko. Kapacity bude pro spuštění dalších stanic zde dostatek.

Na satelitu šíří stávající program Prima +1 operátor platformy Skylink. Provozovatel této DTH služby nedávno webu parabola.cz uvedl, že s programy Prima KRIMI +1 a Prima MAX +1 nepočítá. Satelitní kapacitu, kterou chce v listopadu začít komerčně používat bude sloužit pro jiné programy.





Reklama




Vybrané články