Quantcast

Konec sporů Mediasetu a Vivendi

| redakce | tisk

Mediální skupiny Mediaset a Vivendi po letech právních bitev dosáhly dohody. "Mediaset a Vivendi s potěšením oznamují, že dosáhly globální dohody o ukončení sporů vzájemným vzdáním se všech nevyřízených soudních sporů a žalob," uvedla ve svém prohlášení společnost Mediaset.

"Vivendi bude podporovat mezinárodní rozvoj Mediasetu včetně přemístění sídla Mediasetu do Nizozemska za účelem vzniku evropské bezplatné televizní platformy. Mediaset a Vivendi také uzavřely dohody v oblasti free-to-air televize po dobu pěti let," stojí v prohlášení.

Daňový úřad i hlavní sídlo Mediasetu zůstává v Itálii. V Nizozemí vznikne sídlo pro novou evropskou společnost.

Vivendi se zavázala prodat na trhu svůj 19,19% podíl v Mediasetu, který drží prostřednictvím Simon Fiduciaria. Vivendi zůstane akcionářem Mediasetu a ponechá si zbývající 4,61% podíl, který případně může kdykoliv prodat.

Dailymotion, dceřiná společnost Vivendi, se dohodla na zaplacení 26,3 milionu eur za urovnání sporu o autorská práva se společností RTI a Medisa, které patří pod společnost Mediaset. Po této dohodě akcie Mediasetu na milánské burze vzrostly o 5,8% na 2,84 eur.

zdroj: DavideMaggio + Mediaset + franck





Reklama




Vybrané články