Quantcast

RTVS oslavuje 95. výročí rozhlasového a 65. výročí tv vysílání

| redakce | tisk

V tomto roce si veřejnoprávní vysílatel RTVS připomíná dvě významné výročí, které se týkají rozhlasového a televizního vysílání. Dnes 3.8.2021 byla spuštěna kampaň 95/65, která připomíná 95. výročí rozhlasového vysílání na Slovensku a 65. narozeniny televizního vysílání.

Během léta je výročí připomínáno na televizních i rozhlasových okruzích RTVS.

V rámci marketingové kampaně RTVS připravila nové televizní a rozhlasové jingle, televizní upoutávky věnované výročím a originální umělecký vizuáln, který byl nainstalovaný na billboardovou plochu u budovy Slovenského rozhlasu na Mýtné ulici v Bratislavě.

RTVS k výročím připravuje i dva velké eventy. Galaprogram k 95. výročí začátku rozhlasového vysílání na Slovensku odvysílá v sobotu 9.10.2021 v přímém přenosu na všech rozhlasových okruzích a ze záznamu i na televizní Dvojce.

Jednotka připomíná výročí 95/65 již během léta vysíláním archívních pořadů během víkendu před polednem: Bambuľkine dobrodružstvá, Spadla z oblakov, Leto s Katkou, Safari a další. V neděli před polednem mohou diváci sledovat i dokumentární cyklus Fetiše televízie a v rácmi cyklu "Zlatá klasika" si každou neděli odpoledne zároveň připomene století slovenského filmu.

Během podzimu Jednotka odvysílá oblíbenou relaci Zlaté časy, reprízy úspěšného seriálu Hniezdo a také speciální televizní eventy.

Obě výročí pokryje ve vysílání i Dvojka RTVS. V 15dílné dokumentární sérii o osobnostech spojených s televizí a rozhlasem Radosť zo života, ve 12dílné dokumentární sérii o společné historii ČST od jejího vzniku až do roku 1992.

Diváci Dvojky se mohou těšit i na digitálně retušovanou seriálovou televizní klasiku - Tisícročná včela, Alžbetin dvor, ale i obnovenou premiéru Vivat Beňovský!, přičemž Dvojka odvysílá namísto 7dílné série až 13dílný seriál, který v takové podobě nebyl vysílaný více než 45 let a poprvé s digitální retuší a ve vysokém rozlišení.

Trojka přines k 65. výročí tv vysílání na Slovensku množství archivních relací. Mezi nimi například cyklus televizních vzpomínek Takí sme boli, dále sérii Portrétů či zábavný formát Borise Filana k 45. výročí STV GalaGala o STV a řadu dalších pořadů.

Významné výročí rozhlasového vysílání připomene RTVS na rozhlasových okruzích Rádio Slovensko, Rádio Devín i Regina.





Reklama




Vybrané články