Quantcast

Televizory TCL QLED s kalibračním softwarem Calman

| redakce | tisk

Společnost TCL Electronics oznámila partnerství se společností Portrait Displays® a zpřístupnila možnosti automatické kalibrace u televizorů TCL QLED řady C72+ a Mini LED C82. Obě řady byly uvedeny na evropský trh v dubnu 2021.

Díky světovému software pro automatickou kalibraci od společnosti Portrait Displays mohou naše prémiové modely LCD televizorů roku 2021 plně využívat kalibrační možnosti formátů Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG, SDR při využití technologie 3D LUT 17x17x17. To znamená, že je možné využít až 4 934 kalibračních bodů pro profesionální kalibraci obrazu. Uživatelé tak mohou získat obraz s extrémně nízkými barevnými chybami, a to plně automaticky a rychle,“ uvedl Marek Maciejewski, ředitel vývoje produktů TCL pro Evropu.

Televizory TCL QLED s podporou Calman (foto: TCL)
▲ Televizory TCL QLED s podporou Calman (foto: TCL)

U televizorů řady TCL C72+ a C82, které jsou “Calman Ready“ mohou uživatelé plně využít výhod softwaru Aurora Color Engine, který je v rámci softwaru Calman. Software byl od základů vytvořen pro potřeby kalibrace a implementuje nejnovější vědecké poznatky ze světa barev a barevného podání. Aurora Color Engine využívá novou generaci technologií pro kalibraci Unity Grayscale a 1D LUT a 3D LUT. Technologie 3D LUT použitá u Aurora Color Engine eliminuje posterizaci obrazu a pásování barev, vylepšuje vzorec MatrixLUT pro kalibraci a přidává možnosti 13bodového fixed gridu pro softwarové vylepšení a další podporu.

Co znamená “Calman Ready“?
Calman je nejvíce využívaný software pro kalibraci barev vyvinutý společností Portrait Displays. Software se využívá v hollywoodských filmových studiích i jinde po celém světě. Software splňuje přísné požadavky prostředí, které je náročné na přesné podání barev, kde kalibrace, reportovaní, verifikace a ověření jsou klíčovými prvky.

Calman software je synonymem pro kvalitu barev, který garantuje, že uživatel má zobrazovací zařízení přinášející pohlcující zážitek v obývacím pokoji při sledování filmů, televizních pořadů nebo při streamování multimediálního obsahu.

“Calman Ready“ je označení monitorů a zařízení, které bezproblémově komunikují se softwarem Calman. Kompatibilní monitory a zařízení pak mohou být kalibrovány softwarem Calman pro vylepšení kvality zobrazovaných barev a jejich přesnost.





Reklama




Vybrané články