Quantcast

Ukrajina vydala licence na DVB-T2

| redakce | tisk

Národní rada Ukrajiny pro televizi a rozhlas uspořádala první digitální soutěž od začátku karantény. Zvítězilo 38 místních provozovatelů vysílání, z nichž většina je držitelem licencí na analogové pozemní a kabelové vysílání.

Po přechodu na digitální vysílání se provozovatelé vysílání musí vzdát svého analogového vysílání.

Cílem soutěže bylo dokončit přechod místních televizních společností z analogového na digitální vysílání. Některé frekvence však nebyly přiděleny.

Do výběrového řízení se přihlásilo 130 uchazečů. Mezi požadavky, které musely být splněny, patřila výroba místních pořadů po dobu nejméně 2 hodin denně, žádné retranslace a schopnost informovat veřejnost o mimořádných situacích. Do soutěže bylo přihlášeno 43 místních digitálních kanálů v 17 ukrajinských regionech.

Nejvíce frekvencí (celkem 15) získala volyňská rozhlasová a televizní společnost TRK Avers, která je spojena s kolegou ukrajinského podnikatele Ihora Kolomojského, poslancem za stranu "Za budoucnost" Ihorem Palicejem. Stanici lze sledovat také prostřednictvím satelitu ze satelitu Astra 4A (4,8°E), kde vysílá nekódovaně ( FTA).

Připomeňme, že na Ukrajině probíhají práce na výstavbě multiplexu MX-7 digitální pozemní televize DVB-T2, který bude provozovat státní vysílací, rozhlasová a televizní komunikační společnost RRT. V současné době většinu pozemního vysílání v tomto standardu provozuje soukromý operátor Zeonbud, který nabízí celoplošné multiplexy MX-1, MX-2, MX-3 a MX-5.

zdroj: satkurier.pl + detector.media





Reklama




Vybrané články