Quantcast

Japonská NHK World začala vysílat v ukrajinštině

| redakce | tisk

Japonská mezinárodní televizní stanice NHK World-Japan rozšířila své služby pro diváky a začala od pondělí 14. března 2022 vysílat své programy v ukrajinském jazyce. Vedle televizního vysílání nabízí NHK v této řeči i zpravodajství na internetu.

NHK World vysílá svůj program v anglickém jazyce k divákům do celého světě. Provozovatel od pondělí vysílá volitelné ukrajinské titulky a to pouze pro diváky, kteří sledují vysílání stanice na internetu - dostupné zde. Na satelitu je nadále NHK World-Japan dostupný v angličtině bez možnosti volby ukrajinských titulků.

NHK World v ukrajinštině
▲ NHK World v ukrajinštině

NHK chce pravidelně poskytovat aktuální informace o Ukrajině, včetně vývoje v mezinárodním společenství a informace o aktivitách v Japonsku zaměřených na podporu ukrajinského lidu.

NHK World-Japan poskytuje zpravodajství a pořady v rádiu a na internetu ve 20 jazycích: arabsky, bengálsky, barmsky, čínsky, anglicky, francouzsky, japonsky, hindsky, indonésky, hangulsky, persky, portugalsky, rusky, španělsky, svahilsky, thajsky, turecky, ukrajinsky, urdsky a vietnamsky.





Reklama




Vybrané články