Quantcast

Bedehuskanalen HD - nový FTA kanál z Norska

| redakce | tisk

Bedehuskanalen HD je název nového norského bezplatného ( FTA) televizního kanálu, který se nyní připravuje na zahájení pravidelného vysílání. Technické testy nové stanice probíhají od 15. března v multiplexu společnosti Telenor Satellite na družici Thor 5 (0,8°W)

Testy probíhají ve stejném multiplexu, který již šíří jiné FTA kanály Visjon Norge HD, Kanal 10 Norge HD a Vision Sverige. Podle programu uvedeného na informační obrazovce bude nová stanice spuštěna v neděli 20. března.

Bedehuskanalen HD - záběr z vysílání stanice
▲ Bedehuskanalen HD - záběr z vysílání stanice

Deník "Norge IDAG" ("Norsko dnes") v tom roce oznámil, že pastor Johnn Hardang spojil své síly se Svenem Gunvaldsenem, Perem Sævikem, Arne Håtveitem a Kurtem Urhaugem a založili společnost TV12 Norge AS. Společnost bude provozovat křesťanský televizní kanál, který byl pojmenován TV12 Bedehuskanalen. Vysílání mělo začít nejpozději 1. prosince 2021.

Jedním z důvodů zpoždění byly potíže při jednání s operátory - ne každý distributor chtěl do své nabídky zařadit další náboženský kanál.

TV12 Bedehuskanalen se bude snažit postarat o křesťanskou vrstvu Norska, která je pravděpodobně nedostatečně zastoupena stávajícími křesťanskými kanály. Nejnovější projekt se zaměří na cílovou skupinu 50+. Vysílatel hodlá přinášet také pořady pro děti.

Spuštěním přenosu Telenor získá pokrytí v celém severském regionu. Přibližně milion zákazníků v Norsku, Švédsku, Dánsku a Finsku bude přijímat kanál prostřednictvím platformy Allente.

technické parametry - TV12 Bedehuskanalen HD:

• Thor 5 (0,8°W), freq. 11,357 GHz, pol. H, SR 24500, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články