Quantcast

Dětský kanál Malyatko TV nově i na 19,2E

| redakce | tisk

Ukrajinský dětský kanál Malyatko TV je možné přijímat v celé Evropě. Stanice začala vysílat přes evropský satelitní systém Astra na orbitální pozici 19,2°E. Jde o další kanál z Ukrajiny, který se vysílá z této pozice.

Jako první začala na 19,2°E vysílat FTA ukrajinská stanice Nickelodeon Ukraine Pluto TV, speciální verze složená z pořadů stanic Nickelodeon, Nicktoons a Nick Jr. pro ukrajinské děti, které uprchli z Ukrajiny před válkou do jiných zemí Evropy.

Malyatko TV - záběr z příjmu stanice
▲ Malyatko TV - záběr z příjmu stanice

Včera se na kapacitě operátora objevily také stanice Rada a UA:Pershyi, které jsou aktuálně zaměřené na zpravodajství a informace z ruské invaze na Ukrajinu. Zatímco první stanice se vysílá v angličtině, druhá je v ukrajinštině. I tyto programy jsou dostupné FTA.

Nejnovějším přírůstkem je dětský kanál Malyatko TV. Stanice nedávno obnovila vysílání. Objevila se nejprve zpět na satelitu Amos 7 4°W), následně na družici Astra 4A (4,8°E) a nyní pro diváky v celé Evropě na satelitu Astra (19,2°E).

Iniciátorem projektu Malyatko TV pro mladší publikum na Ukrajině je Volodymyr Kmetyk, který se koncem července 2009 rozhodl okopírovat úspěšné zkušenosti arabské dětské stanice SpaceToon z Dubaje, která spojuje zábavu, vzdělávání a etické hodnoty. Malyatko TV je kanál zaměřený na děti do 14 let.

technické parametry - Malyatko TV:

• Astra (19,2°E), freq. 11,778 GHz, pol. V, SR 29500, FEC 9/10, DVB-S2/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články