Quantcast

Arabsat 7A dodá Thales Alenia Space

| redakce | tisk

Chystá se nový telekomunikační satelit Arabsat 7A. Pro arabského satelitního operátora Arabsat jej zhotoví a dodá společnost Thales Alenia Space, společný podnik firem Thales (67%) a Leonardo (33%).

Arabsat se společností Thales Alenia Space podepsal dohodu o dodávce satelitu Arabsat 7A. Podle tohoto kontraktu se bude jednat o plně přizpůsobitelný satelit SDS (Software-Defined Satellite) založený na řešení Space Inspire (INstant SPace In-orbit REconfiguration) společnosti Thales.

Družice Arabsat 7A bude pracovat na pozici 30,5°E.

Uzavřením této dohody se společností Thales Alenia Space se Arabsat zařadí mezi elitní skupinu provozovatelů geostacionárních družic, kteří se rozhodli přejít z tradičních GEO satelitů na moderní přizpůsobitelný systém SDS.

Platforma Space Inspire umožní společnosti bezproblémově rekonfigurovat telekomunikační služby na satelitu Arabsat 7A a okamžitě a efektivně využívat satelitní zdroje pro streamování videa a širokopásmovou komunikaci na oběžné dráze v nejvyšší kvalitě.

Satelit Arabsat 7A bude umístěn na pozici 30,5°E spolu s Arabsat 6A. Nový kosmický aparát nahradí stávající kapacitu v C a Ku pásmu satelitu Arabsat 5A, který právě dokončuje svoji misi. Během zavádění novějšího technologického řešení bude zajištěna kontinuita služeb pro zákazníky a partnery. Důležité je, že nový satelit bude poskytovat vysokou kapacitu v Ku pásmu a umožní společnosti Arabsat rozšířit své portfolio o nové produkty pro Střední východ, africký kontinent a Evropu.

zdroj: satkurier.pl + Thales Alenia Space





Reklama




Vybrané články