Quantcast

Thales Alenia Space dodá satelit SES 26

| redakce | tisk

Společnost Thales Alenia Space zhotoví a dodá nový telekomunikační geostacionární satelit SES 26 pro lucemburského satelitního operátora SES (Astra). Půjde o družici, která nahradí stávající NSS 12 na orbitální pozici 57°E.

Thales Alenia Space, společný podnik společností Thales (67%) a Leonardo (33%), vyrobí plně softwarově definovaný satelit SES 26, který zachová a rozšíří širokou nabídku služeb poskytování obsahu a připojení pro vysílatele, mediální společnosti, telekomunikační operátory, poskytovatele internetových služeb a vládní organizace v Evropě, Africe, na Středním východě a v Asii a Tichomoří.

Digitální satelit s frekvencemi v Ku a C pásmu nahradí na 57°E družici NSS 12, což je jedna z nejdéle držených a nejcennějších orbitálních pozic společnosti SES. Z této klíčové pozice na křižovatce Evropy, Středního východu, Afriky a Asie bude SES i nadále poskytovat obsah a řešení připojení na některé z nejrychleji rostoucích trhů na světě.

Vizualizace SES 26 (foto: Thales Alenia Space)
▲ Vizualizace SES 26 (foto: Thales Alenia Space)

Satelit SES 26, který usnadňuje spojení ze srdce Evropy přes Afriku a Střední východ, bude důležitou platformou pro podporu vládních komunikačních řešení v regionu a je synergická s nedávno oznámenou definitivní dohodou o akvizici společnost DRS GES. Na této pozici se rovněž nachází platforma Ethiosat, volně šířená nabídka programů pro komunitu 10 milionů televizních domácností v Etiopii.

SES 26 bude již třetím satelitem, který dodá Thales Alenia Space pro SES. Společnost chystá také dva nové satelity Astra pro pozici 19,2°E.

Společnost SES, která zdůrazňuje svou filozofii udržitelných inovací a svůj závazek vůči evropskému kosmickému průmyslu, je prvním komerčním zákazníkem pro Space Inspire (INstant SPace In-orbit REconfiguration) společnosti Thales Alenia Space, inovativní produktovou řadu umožňující bezproblémovou změnu konfigurace telekomunikačních misí a služeb, okamžité přizpůsobení na oběžné dráze poptávce a mimořádnou flexibilitu pro služby video vysílání a širokopásmového připojení.





Reklama




Vybrané články