Quantcast

Úklid na transpondérech MTS TV: Vypnuty pozice po západních tv

| redakce | tisk

Na transpondérech ruské satelitní pay-tv platformy MTS TV, telekomunikační společnosti MTS, proběhl jarní úklid. Provozovatel vypnul všechny testovací programové pozice, které patřily tzv. západním stanicím.

V reakci na invazi Ruska na Ukrajinu řada západních společností přerušila či omezila v Rusku svoji činnost. Dotklo se to i televizního trhu, který opustily známé televizní kanály jako Eurosport, Discovery, MTV, Nickelodeon, Paramount a řada dalších. A zatím není jasné, zda a v jaké podobě se na ruský trh případně vrátí.

Pozice výše vyjmenovaných stanic byly krátce poté pojmenovány "Test" se statickou obrazovkou o přerušení vysílání. Nyní MTS TV tyto pozice vypnula. Operátor zároveň informoval, že ze svého ceníku odstranil doplňkový balíček "Okean otkrytij", který nabízel přístup k programům americké společnosti Discovery (dnes Warner Bros. Discovery) a pracuje na rozšíření nabídky "o alternativní programy" a hledání možností, aby si divák "mohl vybrat televizní kanál podle svých představ".

MTS TV vysílá přes satelit ABS 2A (74,7°E) v ruském paprsku. Vysílání stanic je kryptováno systémy Verimatrix a Irdeto.





Reklama




Vybrané články