Quantcast

Nový kanál BBC News bude spuštěn v roce 2023

| redakce | tisk

Na duben 2023 je naplánováno spuštění zpravodajského a informačního kanálu BBC News. Ten nahradí stávající dva britské zpravodajské programy - národní BBC News a mezinárodní BBC World News.

Sloučení kanálů je součást plánu, který vysílatel oznámil začátkem tohoto roku s cílem vytvořit "moderní, digitálně řízenou a efektivní organizaci, která z koncesionářských poplatků vytěží maximum a přinese více divákům".

Logo BBC News
▲ Logo BBC News

Ředitelka digitálního zpravodajství BBC News Naja Nielsenová říká: "Naším cílem je vytvořit nejlepší živé a aktuální video zpravodajství na světě - na našich webových stránkách, v našich aplikacích, na BBC iPlayer a na našem novém televizním zpravodajském kanálu."

"Způsob, jakým diváci konzumují zprávy, se mění. V posledních letech jsme zaznamenali obrovský nárůst diváků, kteří navštěvují naše živé vysílání, a desítky milionů lidí sledují živé vysílání na stránkách, když se odehrávají velké příběhy a události," říká.

Kanál BBC News bude vysílat po celém světě, přinese důvěryhodnou žurnalistiku BBC mezinárodnímu publiku a poskytne poplatníkům koncesionářských poplatků ve Spojeném království přístup bez reklam k obrovskému rozsahu a šíři mezinárodního zpravodajství, které pro ně dosud nebylo dostupné. Bude obsahovat nové stěžejní pořady postavené na vysoce postavených novinářích a pořady objednané pro více platforem.

Britští diváci budou dostávat specifický obsah v určitou denní dobu a během určitých zpravodajských relací. Nový tým pro živé vysílání a mimořádné zprávy bude poskytovat univerzálně dostupné zpravodajství z globálních mimořádných událostí a - v případě potřeby - pouze domácí stream pro zpravodajské události specifické pro Spojené království, čímž bude zajištěno, že diváci dostanou nejlepší živé video pokrytí zpráv, které jsou pro ně nejdůležitější.





Reklama




Vybrané články