Quantcast

SES dokončila akvizici DRS Global Enterprise Solutions

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES (Astra) a její dceřiná společnost SES Government Solutions (SES GS) oznámily dokončení akvizice DRS Global Enterprise Solutions (GES) od Leonarda DRS za 450 milionů dolarů po získání všech nezbytných regulačních schválení.

Podnikání DRS GES bude spojeno se SES GS a vznikne poskytovatel škálovaných řešení, který bude sloužit potřebám americké vlády v oblasti satelitní komunikace na více orbitálních drahách a bude podporovat mise kdekoli na zemi, na moři nebo ve vzduchu.

Ilustrační obrázek (foto: SES)
▲ Ilustrační obrázek (foto: SES)

Díky spojeným podnikům působícím jako SES Government Solutions bude nová organizace zahrnovat mezifunkční pracovní sílu s hlubokými technickými znalostmi a prokázanou schopností integrovat a spravovat služby na geostacionárních a středních oběžných drahách Země (MEO) a více síťových řešení.

SES GS bude zejména nabízet vysoce flexibilní služby MEO druhé generace - prostřednictvím systému O3b mPOWER společnosti SES, který bude brzy uveden na trh - s jedinečnou kombinací nízké latence a vysoké propustnosti. SES GS také využije základní nástroje a odborné znalosti v oblasti kybernetické bezpečnosti, zákaznické podpory, správy a dodržování předpisů. Sloučený podnik bude i nadále sloužit zákazníkům vlády USA pod vedením představenstva SES GS Proxy.

Očekává se, že konsolidace DRS GES s SES GS odblokuje 25 milionů USD ročních synergií, přičemž vláda se stane největším datovým obchodním segmentem SES z hlediska příjmů.





Reklama




Vybrané články