Quantcast

Fotelka: Markíza Krimi a Prima MAX FTA

| redakce | tisk

Bez jakékoliv karty a předplatného je možné ze satelitu sledovat další slovenské a české privátní programy a v HD rozlišení. Operátor platformy Fotelka přestal kódovat signál slovenské stanice Markíza Krimi a české Prima MAX.

K divákům se tak dostávají programy, které v této kombinaci již běžně nemůže sledovat. Markíza Krimi, nový seriálový a filmový kanál zaměřený na kriminální a detektivní obsah, se běžně vysílá jen na Slovensku, zatímco filmový kanál Prima MAX jen v České republice. Vedle nich vysílá v režimu FTA i stanice WAU a to více než měsíc.

Markíza Krimi HD - záběr z příjmu stanice
▲ Markíza Krimi HD - záběr z příjmu stanice

Vysílací práva neumožňují poskytovat tyto programy v zahraničí. A nyní mají diváci příležitost tyto stanice naladit a sledovat. Zatím není jasné, jak dlouho bude probíhat FTA distribuce. Vysílání může být kdykoliv zakódováno.

Prima MAX HD - záběr z příjmu stanice
▲ Prima MAX HD - záběr z příjmu stanice

V platformě Fotelka se vysílá celá řada FTA programů, které jsou na jiných satelitech a platformách běžně zakódovány. Jde o stanice ČT1, ČT2, ČT24, ČT:D / ČT art, Jednotka, Dvojka, Trojka, TV Barrandov, Kino Barrandov, WAU, Sport 5 a dále také Chuck TV, RTVS 24, TV LUX, Lounge TV 4K, TV Romana a regionální stanice. Ostatní programy jsou řádně kryptovány systémy PanAccess a Irdeto.

Odpojeny byly naopak stanice Joj Šport, TV9, Central TV, Rebel, Retro Music, Noe TV, Fishing and Hunting, Relax, Nick Junior a ČT3. Není známo, zda tyto programy byly vyřazeny z programové nabídky nebo se jedná o chybu ve vysílání.

Pantelio využívá k B2B a DTH účelům dva 54 MHz transpondéry v evropském svazku na běloruském telekomunikačním satelitu Belintersat 1. Transpondéry svým silným signálem pokrývají celé Česko a Slovensko a další země Evropy.

technické parametry - Markíza Krimi HD, Prima MAX HD:

• Belintersat 1 (51,5°E), freq. 11,290 GHz, pol. H, SR 45000, FEC 8/9, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články