Quantcast

Perská Prima TV skončila. Odstartovala Family24

| redakce | tisk

Perský filmový kanál Prima TV pozastavil vysílání na satelitu TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E). Stanice byla vysílána v HD rozlišení volně ( FTA) na frekvenci 10,804 GHz ve východním svazku.

Ukončení distribuce je velkou ztrátou pro diváky - vysílatel se zaměřil na nejnovější filmovou produkci z USA. Uvolněný slot využil jiný provozovatel vysílání pro svůj projekt Family24.

Prima TV byla spuštěna na konci srpna 2021 (zpočátku v SD, později přešla na HD). Její předností byly americké filmy z posledních let včetně novinek z roku 2022.

Family24 (foto: Family24/satkurier.pl)
▲ Family24 (foto: Family24/satkurier.pl)

Vysílatel zveřejnil na Instagramu zprávu, že musel ukončit provoz z důvodu nedostatku sponzorů a rozpočtových omezení. Poskytovatel distribuce Wide Network Solutions (WNS) nabídl provozovateli pomoc, ale Prima TV ji zjevně odmítla.

Po vypnutí Prima TV se objevily technické testy jiného programu Family24. Nová stanice zatím zobrazuje krátkou znělku s odkazy na sociální sítě Instagram a Telegram. Vysílání má začít brzy a teprve poté se dozvíme obsah programu. Soudě podle názvu bude Family24 vysílat obsah pro celé rodiny.

technické parametry - Family24:

• TürkmenÄlem/MonacoSat (52°E), freq. 10,804 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články