Quantcast

TF1 prohrála první spor s CANAL+

| redakce | tisk

Pařížský obchodní soud (Tribunal De Commerce de Paris) zamítl stížnost provozovatele komerční televize TF1 proti provozovateli placené televize CANAL+, jejímž cílem bylo obnovení vysílání kanálů skupiny TF1 v satelitní platformě TNTSAT.

Skupina TF1 předvolala 7. září k soudu skupinu CANAL+ a požadovala, aby obnovila distribuci svých programů - jmenovitě TF1, TMC, TF1 Séries Films, TFX a LCI a VOD služby myTF1 alespoň na platformě TNTSAT, která slouží pro 1,8 milionu francouzských domácností, které nejsou v dosahu pozemních vysílačů.

Soudní dvůr se rozhodl žádost skupiny TF1 zamítnout. Soud uvedl dva argumenty. Prvním je, že regulátor audiovizuálního trhu Arcom sám uznal, že "zákon neposkytuje právní páky, které by donutily provozovatele k nápravě této škodlivé situace".

Druhým argumentem soudního dvora se týká smluv. Smlouvy na poskytování programu v bezplatné službě TNTSAT a distribuci v placené platformě CANAL+ jsou propojeny. Vzhledem k tomu, že subjekty nedosáhly obchodní dohody ohledně prodloužení obou smluv po 31.8.2022, nemůže TF1 nutit společnost CANAL+ na šíření stanic TF1 pouze na platformě TNTSAT.

Skupina TF1 v reakci na verdikt uvedla, že se proti rozhodnutí odvolá.

TF1 vedle toho prohrála první kolo sporu, který proti ní vede CANAL+. Společnost CANAL+ obvinila společnost TF1 ze "zneužití dominantního postavení" a "diskriminačních praktik" a napadla podmínky nové distribuční smlouvy.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články