Quantcast

CNC World English skončil v Evropě

| redakce | tisk

Mezinárodní televizní kanál CNC World English, spuštěný v roce 2009 čínskou tiskovou agenturou Xinhua News Agency a oficiálně distribuovaný v Evropě od ledna 2011, před několika dny bez nějakého upozornění pozastavil vysílání programu do Evropy.

Stanice již není dostupná DTH přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird, kde vysílala FTA ale ani na distribučním satelitu Eutelsat 36B (36°E).

CNC World English - záběr z příjmu stanice z doby, kdy vysílala na satelitním systému Eutelsat Hot Bird
▲ CNC World English - záběr z příjmu stanice z doby, kdy vysílala na satelitním systému Eutelsat Hot Bird

Po téměř 12 letech bezplatného vysílání bylo rozhodnuto ukončit provoz CNC World English. Kanál před třemi lety přešel na HD vysílání a byl šířen na TP 93 (freq. 12,577 GHz) na družici Eutelsat Hot Bird 13E (13°E). Několik dní se zde program již nevysílá. K dispozici není ani její programová pozice.

V říjnu 2018 provozovatel neprodloužil spolupráci s operátorem platformy Sky UK pro volné vysílání na satelitu Astra 2G (28,2°E). Pro satelitní diváky tak zůstal signál na pozici 13°E (a distribuční na 36°E).

CNC World English přinášela aktuální zpravodajství z čínské perspektivy. Celý program byl vysílán v anglickém jazyce a cílovou skupinou byla mezinárodní komunita ve světě. Úkolem bylo představit světové události z čínské perspektivy a exkluzivní pořady z Číny.

bývalé vysílací parametry - CNC World English (vysílání zde bylo ukončeno!):

• Eutelsat Hot Bird 13E (13°E), freq. 12,577 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články