Quantcast

Rádio Sázava chystá vysílání v DAB muxu COLOR

| redakce | tisk

Vysílání rozhlasové stanice Rádio Sázava bude brzy dostupné pro další posluchače. Stanice se chystá spustit vysílání prostřednictvím digitálního pozemního rozhlasového multiplexu DAB+. Stanice bude šířena v COLOR DAB+ multiplexu.

Aktuálně v COLOR DAB+ muxu probíhají technické testy Rádia Sázava na pozici s názvem "TEST". Pravidelné vysílání v DAB+ bude spuštěno jakmile český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) udělí vysílací licenci společnosti Dada Media s.r.o., která již koncem srpna požádala Radu o digitální licenci.

Logo Rádio Sázava (foto: FB/Rádio Sázava)
▲ Logo Rádio Sázava (foto: FB/Rádio Sázava)

Vysílání Rádio Sázava aktuálně mohou zájemci poslouchat přes internet. Stanice se zaměřuje na rock, folk, country a soundtracky.

Pokrytí COLOR DAB+ multiplexu, který bude šířit vysílání stanice Rádio Sázava (foto: FB/Rádio Sázava)
▲ Pokrytí COLOR DAB+ multiplexu, který bude šířit vysílání stanice Rádio Sázava (foto: FB/Rádio Sázava)

Kapacita v COLOR DAB+ multiplexu pro Rádio Sázava se uvolnila po nedávném ukončení provozu rozhlasové stanice Hlas Prahy, která ukončila svůj provoz.

COLOR DAB+ multiplex se vysílá na bloku 7C z vysílačů Praha - Rošického stadion a Benešov - Lbosín. Vysílače v rámci SFN pokrývají Prahu, značnou část střední Čech, částečně severní, východní a jižní Čechy.





Reklama




Vybrané články