Quantcast

Malý satelit Intelsat 45 dodá SWISSto12

| redakce | tisk

Nový komunikační satelit malých rozměrů Intelsat 45 (IS-45) zhotoví a dodá společnost SWISSto12. Intelsat se stává prvním komerčním zákazníkem inovativního geostacionárního (GEO) telekomunikačního produktu HummingSat.

Satelit Intelsat 45, jehož start je naplánován na rok 2025, bude poskytovat služby v Ku pásmu a umožní nabízet specializované a efektivní služby klientům z oblasti médií a sítí. Plánovaná pozice satelitu nebyla uvedena.

Družice typu HummingSat mají objem jen něco málo přes jeden metr krychlový, což je desetina velikosti běžných družic umístěných na geostacionární dráze. Společnost SWISSto12 vyvíjí tyto družice ve spolupráci s Evropskou kosmickou agenturou (ESA) v rámci programu partnerství veřejného a soukromého sektoru. Každý satelit HummingSat je navržen tak, aby mohl startovat na raketě vynášející jednu nebo více velkých kosmických lodí na GEO dráhu. Nová produktová řada družic nedávno prošla přezkumem systémových požadavků, které posuzovala skupina odborníků ESA.

"Produkt SWISSto12 přináší dvě inovace, které splňují naše obchodní potřeby," řekl Jean-Luc Froeliger, SVP pro vesmírné systémy společnosti Intelsat. "Malá velikost řeší mezeru v naší strategii flotily a umožňuje nám stále cíleněji uspokojovat specifické požadavky zákazníků. Navíc proces aditivní výroby použitý u této kosmické lodi otevírá cestu k rychlejším cyklům výroby satelitů v budoucnosti. Jsme si jisti technologií HummingSat a chceme podpořit úspěch nových hráčů na poli komerčních komunikačních družic," dodal.





Reklama




Vybrané články