Quantcast

Open ATV 7.2 v beta testu

| redakce | tisk

Autoři populárního image OpenATV pro multimediální set top boxy uvolnili v minulých dnech testovací beta verzi. Ta nese označení 7.2 a přináší řadu aktualizací a vylepšení.

Nový OpenATV 7.2 je založen na OE 4.1 (OpenEmbedded) a využívá knihovny openssl ve verzi 3.0.7. Oblíbené KODI je zde ve verzi 20, openvpn ve verzi 2.5.8, tailscale 1.20.6. Programovací jazyk Python ve verzi 3.11 a GST 1.20.4.

Bootlogo Open ATV z verze 7.0. Ilustrační foto (foto: OpenATV)
▲ Bootlogo Open ATV z verze 7.0. Ilustrační foto (foto: OpenATV)

Dále byly aktualizovány i další knihovny nezbytné pro běh systému a některých aplikací. Rovněž byly do bety 7.2 aplikovány bezpečnostní aktualizace.

Autoři Open ATV upozorňují, že v současné době je Open ATV 7.2 ve fázi beta testů a samotné image 7.2 není zatím určeno pro běžné denní používání. Vývojový tým uvítá veškeré reporty o pádech systému.

Uživatelé E2 set top boxů s Open ATV by měli zatím zůstat na image Open ATV v osvědčené verzi 7.1. U předchozí verze 7.0 bude ukončena podpora na konci tohoto roku.

Před instalací nového image by si měl uživatel řádně zazálohovat funkční konfiguraci svého image prostřednictvím průvodce v menu přijímače. Backup image je pak rychlá cesta, jak případně vrátit přijímač do původní podoby. Stránky projektu OpenATV najde zájemce na opena.tv.





Reklama




Vybrané články