Quantcast

Programy TF1 jsou stále FTA na satelitu Astra

| redakce | tisk

Přestože konflikt mezi francouzskou televizní skupinou TF1 a mediální společností CANAL+ skončil a 5 kanálů TF1 se vrátilo na platformy CANAL+/myCANAL+ (Francie) a bezplatnou službu TNTSAT, programy TF1 jsou stále volně dostupné v celé Evropě a severní Africe prostřednictvím satelitu Astra 1L (19,2°E) od jiného poskytovatele satelitní kapacity.

Groupe TF1 pokračuje ve volné ( FTA) distribuci programů TF1, TFX, TMC, TF1 Séries Films a LCI na kapacitě operátora GlobeCast. Nezabránilo tomu ani mistrovství světa ve fotbale v Kataru 2022, na které si vysílatel zakoupil licenci FIFA.

Francouzsky mluvící imigranti v Evropě se ocitli ve velmi pohodlné pozici, protože v zemi svého bydliště nemusí odebírat žádnou digitální platformu ani používat set-top box TNTSAT. Totéž platí pro diváky v severní Africe, kteří jsou v dosahu signálu satelitu Astra 19,2°E.

Jak dlouho bezplatné vysílání potrvá, není známo. Jednou z možností je, že Groupe TF1 si mohla vyjednat lepší podmínky pro delší distribuci FTA s operátorem GlobeCast a zároveň se dohodnout s FIFA ohledně sdílení fotbalových zápasů.

Je třeba vzít v úvahu, že jednání s GlobeCastem probíhala, když TF1 nedosáhla obchodní dohody s CANAL+. To se následně promítlo do poklesu sledovanosti pořadů stanic TF1.

Podle Médiamétrie sledovanost všech pěti kanálů TF1 letos v říjnu poklesla na 25,6 % v porovnání s 27,7 % v loňském roce po odpojení od platforem CANAL+ a TNTSAT.

zdroj: satkurier.pl + telesatellite.com





Reklama




Vybrané články