Quantcast

Sky UK účtuje poplatky za přeskočení reklam

| redakce | tisk

Operátor placené televize Sky ve Velké Británii začal zákazníkům svých produktů Sky Stream a Sky Go účtovat poplatky za rychlé přeskakování reklam.

Balíček pro přeskakování reklam doposud operátor Sky nabízel svým klientům zdarma. od 1. prosince 2022 zavedl měsíční poplatek 5 liber, pokud se předplatitelé nerozhodnou jej odmítnout.

Sky Stream je samostatný streamovací produkt, podobný Sky Glass, jen bez televizních programů, zatímco Sky Go je dlouholetý společník satelitní služby Sky.

Služba Sky Stream (foto: Sky)
▲ Služba Sky Stream (foto: Sky)

Se službou "Ad Skipping Ads On" mohou uživatelé rychle přeskakovat reklamy při využívání funkcí jako Live Pause, Restart, Playlist nebo Sky On Demand. V případě aktivace této služby ale neznamená, že diváci žádné reklamy neuvidí. Služba jen umožňuje rychle přeskakovat reklamy pomocí příslušných tlačítek dálkového ovladače. Neumožňuje rychlé přeskakování reklam v živém televizním vysílání a ani v jiných televizních aplikacích jako je YouTube nebo Spotify.

Zavedení možnosti přeskakovat reklamy následuje Sky vysílatele jako je ITV, který tradičně zobrazuje reklamy na svých lineárních kanálech, a zavádějí poplatek za nesledování reklam. Poplatky za možnost přeskočení reklam je u služby ITVX (provozovatel ITV) 5,99 liber měsíčně.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články