Quantcast

19,2E: Konec FTA distribuce kanálů TF1

| redakce | tisk

Francouzská privátní televizní skupina TF1 ukončila volné ( FTA) vysílání svých lineárních HD programů na evropském satelitním systému Astra na pozici 19,2°E. Distribuci zajišťovala společnost Globecast.

Z nabídky nekódovaných programů zmizely francouzské komerční programy TF1 HD, TMC HD, TFX HD, TF1 Series Films HD a LCI HD. Tyto programy jsou na stejné orbitální pozici dále dostupné jen pro zákazníky bezplatné satelitní platformy TNTSAT a v rámci placených balíčků CANAL+ France.

FTA distribuce HD kanálů TF1 trvala na pozici 19,2°E přesně 3 měsíce - od 17. října 2022. Stalo se tak v době, kdy TF1 se nedokázala dohodnout na nových podmínkách distribuce programů na platformách TNTSAT a CANAL+ France, které obě provozuje CANAL+. Programy pro tyto platformy nebyly od září loňského roku několik měsíců dostupné. Skupina TF1 situaci dočasně řešila vlastní FTA distribucí, která ji umožnila dostat se k divákům zmíněných platforem a rovněž i k dalším divákům mimo území Francie.

Diváci mohou všechny stanice skupiny TF1 sledovat nadále FTA a to v rámci distribučních multiplexů v režimu multistream na satelitu Eutelsat 5 West B 5°W). Pro příjem je nutné nasměrování paraboly na pozici 5 stupňů západně a přijímač s podporou módu multistream. Vysílání je určeno především pro potřeby terestrických vysílačů ve Francii. Nicméně volné vysílání umožňuje programy přijímat bez jakékoliv karty a předplatného.

bývalé technické parametry - TF1 HD, TF1 Series Films HD, TFX HD, TMC HD, LCI HD (vysílání zde bylo ukončeno!):

Astra 1L (19,2°E), freq. 11,376 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články