Quantcast

CBS Reality v lednu ve znamení bojů psů a koček

| redakce | tisk

Psi a kočky patří mezi nejoblíbenější domácí mazlíčky. Není však novinkou, že se tyto dva zvířecí druhy často v jedné domácnosti nesnesou. Někdo by to mohl považovat za stereotyp, nicméně právě na tomto předpokladu je založen nový pořad na televizní stanici CBS Reality, který bude premiérově vysílán v průběhu ledna, a který poskytne divákům komě zábavy také tipy na eliminování konfliktů mezi domácími mazlíčky.

Vypořádání se s konflikty svých domácích mazlíčků
Péče o psa či kočku může být náročná, natož když se jich v jedné domácnosti sejde více. Mezi mazlíčky pak může panovat napětí a mohou se objevovat konflikty, které majiteli způsobí značné potíže. Premiérový seriál Válka psů a koček přináší na televizní obrazovky diváků příběhy rodin, které se každý den potýkají s boji svých domácích mazlíčků. Zoufalí majitelé, kteří již nechtějí mít ze svých domovů bojiště, se obrací na experty ve zvířecím chování. Chirag Patel, specializující se na chování koček, a Nanci Creedonová, která se naopak zabývá výcvikem psů, se pokusí zajistit příměří mezi mazlíčky daných domácností.

Milujícím majitelům tu jde o hodně. Pokud se odborníkům Chiragovi a Nanci nepodaří jejich mazlíčky spřátelit, je možné, že se budou muset uchýlit k radikálnímu řešení a najít jednomu z mazlíčků nový domov. Nejde pouze o klid majitelů, ale také především o bezpečnost psů a koček, kterou svými neustálými boji ohrožují. Chirag a Nanci to však jen tak nevzdají a použijí nejdříve všechny své triky, než budou muset dojít k tomuto poslednímu řešení. Je možné, že budou muset použít také jejich speciální tajnou zbraň.

Jak se bude dařit smíření psů a koček můžete sledovat na CBS Reality od 22. ledna do 4. února vždy v sobotu a neděli v 11:00, 17:40 a 22:40.

Opakování pořadu bude probíhat od 3. do 24. února, každý pátek v 7:40, 13:05 a 20:10.

Jak na soužití psů a koček v jedné domácnosti?
Kočky a psi se liší v mnoha různých oblastech. Každý patří k jinému zvířecímu druhu, mají jiné povahy i způsoby chování. To však neznamená, že si na sebe nemohou zvyknout. Existuje několik jednoduchých tipů, které může každý majitel těchto dvou domácích mazlíčků vyzkoušet.

Pokud je to možné, je nejlepší být obezřetný už od začátku. Pokud jsou spolu pes a kočka již od mala, bývá přivyknutí nejjednodušší. Případně je důležité nepodcenit první setkání. Můžete mít pejska například na vodítku, a především pamatovat na rovnocenné rozdělení pozornosti mezi oba mazlíčky.

Dalším důležitým bodem je krmení. Jednoduchý úkon oddělení místa krmení psa a kočky může dělat divy. Je možné krmit mazlíčky v oddělených místnostech, nebo dopřát kočce klid vyvýšeného místa kam se pes nedostane. Postupným přibližováním míst krmení je možné docílit i toho, že se vaši mazlíčci budou schopni poklidně krmit bok po boku.
Nejen na krmení, ale také na odpočinek je důležitý dostatek prostoru. Klidnému soužití pomáhá, když má každý mazlíček možnost odebrat se na své vyhrazené klidné místo. Pro kočku je možné zařídit pelíšek opět třeba na vyvýšeném místě, kde bude mít svůj klid a přehled o dění v domácnosti. Pejsci naopak většinou ocení pelíšek v blízkosti majitelů, proto lze jejich místo umístit například v obývacím pokoji či v ložnici.

zdroj: CBS Reality





Reklama




Vybrané články