Quantcast

Nová řada krimi seriálu Specialisté od pondělí na TV Nova

| redakce | tisk

V pondělí 6. února 2023 se na obrazovky TV Nova a o týden dříve na Voyo vrátí po kratší pauze s premiérovými díly Specialisté, jeden z dlouhodobě nejsledovanějších kriminálních seriálů.

A s nimi se navrací i Zuzana Kajnarová v roli kapitánky Zuzany Koutné (za svobodna Májové) a David Prachař jako vrchní komisař Pavel Vondráček.

V týmu Specialistů totiž došlo na velké změny - na vlastní žádost jej nedávno opustila nejen kapitánka Jana Šafářová (Eva Leimbergerová), ale také kapitán Tomáš Beran (Jacob Erftemeijer). V seriálu se nově objeví také jeden z nejvýraznějších hereckých talentů své generace Marek Lambora.

Vrací se krimi seriál Specialisté s novými díly (foto: TV Nova)
▲ Vrací se krimi seriál Specialisté s novými díly (foto: TV Nova)

Odchody Jany a Tomáše přišly v podstatě zároveň, což postavilo majora Strouhala (Martin Dejdar) před problém, jak je ve svém týmu adekvátně a také rychle nahradit. Naštěstí mu jako na zavolanou zaklepala na dveře jeho kanceláře kapitánka Zuzana Koutná (Zuzana Kajnarová), aby se nahlásila do práce po návratu z rodičovské dovolené. Brzy po ní se na oddělení objeví i další ostřílený policista, vrchní komisař a někdejší šéf Specialistů Pavel Vondráček (David Prachař). Ačkoli může policistům pomoci s vyšetřováním, tak se zdá, že z něj nemá major Strouhal až takovou radost.

Z policejního prezidia totiž vrchní komisař přechází na post Strouhalova nadřízeného a vypadá to, že na případy bude mít mnohdy odlišný úhel pohledu, což může do budoucna vytvářet celou řadu třecích ploch mezi oběma ostřílenými kriminalisty. Změny a s nimi související mírné pnutí v týmu ale nijak neovlivní společnou snahu všech detektivů odhalit a dopadnout pachatele vyšetřovaných trestných činů.

Vrací se krimi seriál Specialisté s novými díly (foto: TV Nova)
▲ Vrací se krimi seriál Specialisté s novými díly (foto: TV Nova)

Diváci se však mohou těšit i na novou posilu v týmu policejních techniků. K „Houdíkovcům“ totiž nastupuje asistent Václav Holeček (Matouš Ruml), který se záhy stane velmi vítaným pomocníkem při vyšetřování zločinů. A spolu s ním děním v seriálu výrazně zahýbe ještě jedna zbrusu nová postava, kterou ztvárňuje Marek Lambora.

I v deváté sezóně zůstanou samozřejmostí napínavé zápletky, překvapivá rozřešení i akční scény, jež jsou neodmyslitelnou součástí policejní práce. Diváci se i tentokrát podívají na celou řadu atraktivních míst v Praze i jejím okolí, kde se odehrály trestné činy, nebo kde Specialisté sbírají důkazy pro jejich vyřešení. Samotné případy pak úzce reflektují společenské události a trendy, se kterými se diváci každý den setkávají.

Natáčení Specialistů je realizováno v souladu s principy tzv. udržitelného natáčení, tedy s maximálním ohledem na životní prostředí.

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články