Quantcast

Eutelsat a Intelsat poskytnou konektivitu přes OneWeb

| redakce | tisk

Společnost Eutelsat Communications podepsala s konkurenčním satelitním operátorem Intelsat dohodu o více oběžných drahách s cílem rozšířit konektivitu v Evropě, na Středním východě a v Tichomoří, včetně služeb OneWeb.

V rámci této nové sedmileté dohody o kapacitě v hodnotě mnoha milionů eur s postupným zaváděním služeb během roku 2023, s využitím vysokokapacitních satelitů Eutelsat (HTS) v Ku pásmu, včetně nedávno vypuštěné družice Eutelsat 10B a konstelace OneWeb, bude společnost Intelsat schopna nabízet řešení připojení pro leteckou, pozemní i námořní dopravu.

Tato dohoda upevňuje dříve oznámení návrh dohody o satelitu Eutelsat 10B z října 2019 mezi společnostmi Eutelsat a Gogo Commercial Aviation, kterou společnost Intelsat získala v roce 2020.

Eutelsat a OneWeb (foto: Eutelsat)
▲ Eutelsat a OneWeb (foto: Eutelsat)

Nová dohoda o kapacitě přidává řešení LEO (nízká oběžná dráha Země) společnosti OneWeb k větší části HTS prostředků GEO (geostacionární orbitální dráha) společnosti Eutelsat (Eutelsat 172B), nadcházející Eutelsat 10B a budoucí Flexsat), čímž vzniká jedinečná hybridní nabídka, která poskytuje společnosti Intelsat rozšířené kapacity připojení.

Zákazníci po celém světě budou moci využívat bezproblémové služby všudypřítomné konektivity umožněné kombinací prostředků GEO a LEO těchto tří subjektů: GEO flotil operátorů Eutelsat a Intelsat a průkopnické síti LEO satelitů OneWebu.





Reklama




Vybrané články