Quantcast

Galavečer Slnko v sieti odvysílá RTVS Jednotka

| redakce | tisk

Slavnostní předávání národních filmových cen Slnko v sieti se uskuteční tuto sobotu 15. dubna 2023 v sále Slovenského rozhlasu. Přímý přenos bude vysílat RTVS od 20.30 hodin na televizním okruhu Jednotka.

Moderátorem slavnostního pořadu bude Branislav "Bruno" Ciberej. Diváci se mohou těšit na řadu slovenských hereckých hvězd i na speciální hudební vystoupení Slovenského symfonického orchestru pod vedením Michaely Rózsy Ružičkové a zpěvaček Jany Kirschner, Veroniky Rabada a Alžbety "Zea" Ferencové.

RTVS jako největší koproducent filmů na Slovensku je hrdým partnerem Národní filmové ceny Slnko v sieti. "Jsem nesmírně potěšen, že poprvé v historii budeme vysílat přímý přenos ze sálu Slovenského rozhlasu. Nominovali jsme 17 filmových děl, což potvrzuje, že RTVS jde správnou cestou. Nastavili jsme vysoká kritéria a projekty vybíráme s důrazem na kvalitu," uvedl generální ředitel RTVS Ľuboš Machaj.

Po slavnostním večeru Slunce v sieti odvysílá RTVS premiéru jednoho z nominovaných filmů, silně emotivního příběhu Svetlonoc režisérky Terezy Nvotové, který získal ocenění Zlatý leopard na prestižním Mezinárodním filmovém festivalu v Locarnu v sekci Concorso Cineasti del presente (kinematografie současnosti).

zdroj: RTVS





Reklama




Vybrané články