Quantcast

A11 Sport odstartuje v srpnu

| redakce | tisk

Na českém trhu začne vysílat nový sportovní kanál v srpnu letošního roku. Novou stanici připravuje společnost Perinvest ve spolupráci s vydavatelstvím A11 a provozovatelem stejnojmenné celoplošné televizní stanice.

Podle dřívějších zpráv měla stanice s názvem A11 Sport zahájit svůj provoz až během podzimu. Dnes byl prezentován dřívější termín - srpen 2023. Přesný termín startu ale závisí na výsledcích jednání s majiteli vysílacích práv.

Na dnešní konferenci Českých Radiokomunikací Innovation Day 2023 o tom informoval Aleš Zavoral, ředitel vydavatelství A11.

Televizní studio A 11 (foto: A 11)
▲ Televizní studio A 11 (foto: A 11)

Šéf vydavatelství uvedl, že se bude provozovatel ucházet o práva na první fotbalovou ligu pro další sezóny. Zda se tendru vysílatel zúčastní bude záviset na podmínkách vypsaného tendru. Zároveň Aleš Zavoral projevil zájem o práva na druhou českou fotbalovou ligu. A11 Sport chce nabídnout i přenosy z dalších atraktivních sportů jako je tenis a hokej.

A11 Sport chce konkurovat veřejnoprávní sportovní televizní stanici ČT Sport.

Vedle ČT Sport bude A11 Sport již třetí sportovní stanicí dostupnou na klasickou pozemní anténu. Vedle těchto dvou stanic mohou diváci sledovat i program Sport5.

Kanál A11 Sport hodlá vysílat vedle celoplošné DVB-T2 sítě 23 (multiplex 23) také prostřednictvím satelitu, kabelových a internetových platforem.





Reklama




Vybrané články