Quantcast

Rakouská ATV skončí v SD, bude pokračovat v HD

| redakce | tisk

Rakouská privátní televize ATV se chystá ukončit satelitní vysílání v klasickém SD rozlišení na satelitu Astra (19,2°E). Satelitní domácnosti budou moci stanici dále sledovat v technicky kvalitnější distribuci - v HD.

V současné době probíhá souběžná distribuce programu ATV v SD i HD rozlišení s cílem umožnit rakouským domácnostem postupnou výměnu zastaralých přijímacích zařízení za nové. Čas na upgrade přijímacího kompletu, resp. přeladění stanice mají diváci do konce letošního roku. Od roku 2024 bude ATV dostupná z Astry už jen v HD. Informuje o tom deník Der Standard.

ATV je jedním z programů rakouské privátní skupiny ProSiebenSat1Puls4. Provozovatel neočekává žádný negativní dopad na vypnutí ATV v SD. Diváci jsou již vybaveni HD přijímači. Měli by si nyní zejména zkontrolovat, zda přijímají ATV HD, nikoliv v SD. Pro provozovatele bude mít vypnutí SD distribuce programu příznivý ekonomický dopad - nebude muset platit souběžnou distribuci téhož programu ve dvou různých rozlišeních.

Z důvodu omezení vysílacích práv je signál ATV HD (i ATV SD) zakódován a dostupný na kartách a modulech ORF, HD Austria a rakouské nabídky pay-tv platformy Sky.

technické parametry - ATV HD:

• Astra (19,2°E), freq. 11,244 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, CA Irdeto + Viaccess + Videoguard





Reklama




Vybrané články