Quantcast

Polsko: TVP ABC HD v DVB-T2 MUXu 6

| redakce | tisk

V pondělí 7. srpna 2023 se nabídka polského terestrického multiplexu 6 polské veřejnoprávní TVP rozšířila o stanici TVP ABC ve vysokém rozlišení (HDTV).

Tuto stanici bylo doposud možné sledovat na klasickou pozemní anténu v multiplexu 1, kde brzy skončí. TVP neprodloužila kontrakt na kapacitu v této síti.

Přidání TVP ABC do MUxu 6 je možné po získání povolení od Úřadu elektronických komunikací (UKE) umístit do tohoto multiplexu devět televizních stanic (dříve nebylo možné v tomto muxu více než 8 stanic).

Aktuálně MUX 6 obsahuje následující programy: Alfa TVP, Belsat TV, TVP ABC, TVP Dokument, TVP Kobieta, TVP Kultura, TVP Nauka, TVP Polonia a TVP Rozrywka. Všechny se vysílají v HD.

Po ukončení distribuce TVP ABC v polském MUXu 1, kde skončí do 3. září, bude nabídka této vysílací sítě doplněna o jeden nový HD kanál. V současné době probíhá tendr na uvolňovanou kapacitu. Uzávěrka přihlášek je 1. září 2023.

Vedle změny v distribuci TVP ABC se chystá ještě jedna změna. Do konce roku 2023 změní TVP vysílací standard MUXu 3 ze starého na nový DVB-T2/HEVC. Po této úpravě bude možné paket rozšířit o 2 další HD kanály. Aktuálně MUX 3 šíří: TVP1, TVP2, TVP3, TVP Info, TVP Historia a TVP Sport. Celkem tedy 6 stanic. Po přepnutí MUXu 3 do DVB-T2/HEVC bude možné šířit 8 HD kanálů.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články