Quantcast

ČT: Nový hlas, upoutávky i programové přehledy

| redakce | tisk

Začátek nové sezóny startuje Česká televize nejen programovými novinkami, ale také částečnou proměnou své vizuální identity. Součástí je nový a strukturovanější vzhled upoutávek a přehledu programů ČT1 a ČT2 nebo nasazení moderních grafických prvků.

Česká televize také nově promlouvá ženským hlasem.

Facelift ČT 2023 - výběr formátů (foto: Česká televize)
▲ Facelift ČT 2023 - výběr formátů (foto: Česká televize)

Cílem nové vizuální podoby je sjednocení navigačních prvků a zpřehlednění tzv. nepořadového vysílání, tedy upoutávek nebo programové nabídky stanic ČT1 a ČT2. Diváci tak budou mít například delší přehled o datu a hodině vysílání daného pořadu, případně zřetelnější informaci o jeho umístění v iVysílání ČT. První a druhý program navíc získává pro grafiku sdělení dvě nová doplňková písma.

Facelift ČT 2023 - rotace (foto: Česká televize)
▲ Facelift ČT 2023 - rotace (foto: Česká televize)

Vizuální proměnu podtrhuje také nový hudební doprovod z dílny autora původní zvukové složky J. P. Muchowa. Ženskými hlasy pro sdělení České televize se stávají herečky Adéla Kubačáková a Lenka Zbranková. Upoutávky na nabídku iVysílání a další digitální produkty instituce reprezentují hlasy hereček Anity Krausové a Kláry Suché.

Facelift ČT 2023 - denní menu (foto: Česká televize)
▲ Facelift ČT 2023 - denní menu (foto: Česká televize)

Všechny změny připravil interní tým České televize pod vedením Dominiky Coufalové, autorem nového návrhu jsou grafik Petr Dalík, art director Martin Prokeš, video-operátor Petr Vícha a dramaturgyně Eva Dvořáková. Beze změny, tedy dle návrhu Studia Najbrt z roku 2012, zůstaly loga jednotlivých stanic a logo ČT.





Reklama




Vybrané články