Quantcast

TV Relax s novou licencí, Oki-TV bez licence

| redakce | tisk

Na českém trhu se nadále může vysílat lifestylový kanál TV Relax. Rozhodla o tom Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na svém 17. zasedání konaného 24.10.2023.

Regulátor na zmíněném zasedání udělil ostravské společnosti TP Pohoda s.r.o. licenci k celoplošnému digitálnímu pozemnímu vysílání programu TV Relax.

Podle licence jde o tématický program zaměřený na dramatickou tvorbu, zejména mimoevropské provenience. Stanice bude vysílat na území Česka v českém jazyce. Program bude poskytovat minimálně 16 hodin denně.

Licence platí 12 let. Společnost doposud provozovala program pod starou licencí, které brzy skončí platnost.

Na stejném zasedání RRTV konstatoval, že dne 11.9.2023 zanikla licence dnem zániku právnické osoby AIDEM & Vyšší odborná škola televizní Brno a.s. v likvidaci, které ji byla udělena dne 21.10.2014 k provozování televizního vysílání programu Brno TV prostřednictvím pozemním vysílačů.

Regulátor na 17. zasedání odňal licenci k provozování programu Oki-TV prostřednictvím zvláštních přenosových systémů pražské společnosti DBM Media Group s.r.o. Důvodem k odejmutí licence je skutečnost, že ve lhůtě nejdéle do 360 dnů od nabytí právní moci rozhodnutí o udělení licence nezahájil vysílání. RRTV zároveň uložila účastníkovi řízení, společnosti DBM Media Group s.r.o., povinnost uhradit náhradu nákladů řízení, které vyvolal účastník porušením své právní povinnosti a to částkou jeden tisíc kč.





Reklama




Vybrané články