Quantcast

DF1 HD s obsahem DAZN odstartuje na Astře

| redakce | tisk

Nový bezplatný televizní kanál s názvem DF1 začne vysílat s příchodem nového roku 2024 přes hlavní evropský satelitní systém Astra na pozici 19,2°E.

Stanice DF1 bude vysílat volně ( FTA) ve vysokém rozlišení (HDTV) a využije programový slot po německé verzi televize Servus TV, která se rozhodla uzavřít svůj kanál v Německu a zaměřit se na obsah na vyžádání.

Kanál DF1 HD hodlá odstartovat hned po skončení provozu Servus TV, aby využila pozici, kterou mají naladěnou televizí diváci a využívají ji operátoři televizních platforem v Německu. Dostupnost stanice tak bude od počátku stejná jako u stávajícího programu Servus TV Deutschland.

DF1 chce nabízet pořady, které znají z vysílání končící stanice Servus TV a obsah DAZN. Momentálně probíhají přípravy na spuštění nové stanice. Zároveň vysílatel požádal o udělení vysílací licence.

Nový program bude provozovat společnost DF1 Medien GmbH z Unterföringu, kde před 20 lety sídlila skupina KirchGrupppe. Firma využije pro název nové stanice i dřívější název DF1, pod kterým fungovala placená televizní služba Leo Kirche.

zdroj: DigitalFernsehen





Reklama




Vybrané články