Quantcast

Konec bezplatného sportovního kanálu Viaplay Xtra

| redakce | tisk

Severský vysílatel Viaplay sjednocuje strukturu kanálů ve Velké Británii přes dokončením prodeje svých britských aktivit firmě Premier Sports. Bezplatný sportovní kanál Viaplay Xtra, který začínal jako Freesports v roce 2017, ukončí vysílání na satelitních, kabelových a streamingových platformách.

Viaplay je v procesu uzavření sportovního kanálu Viaplay Xtra. Vyřazení programu je potvrzeno ze služby Samsung TV Plus. Není všemu konec. Britská Sky UK potvrdila vyřazení stanice z přijímačů Sky Q a Sky+HD již na nejbližší čtvrtek 25.1.2024.

Stanice Viaplay Xtra nabízí živé přenosy a záznamy z nižších sportů a mezinárodních lig. Je to jediný bezplatný sportovní kanál Viaplay ve Velké Británii. Nyní ukončuje svoji činnost.

Uživatelé zařízení Sky Q a Sky+HD se zároveň musí připravit na další změny. Kanál Viaplay Sports 1 se přesune z pozice 412 na 419 ve Sky EPG, zatímco Viaplay Sports 2 se přemístí z pozice 419 na 420. Pozice 412 bude vrácena operátorovi Sky UK.

Premier Sports drží svoji pozici v EPG v Irské republice a irská pobočka nikdy nebyla prodána Viaplay. Proto výše uvedené změny ve Velké Británii se irských diváků nijak netýkají.

Koncem loňského roku bylo oznámeno, že Premier Sports získá zpět kontrolu nad nedávno prodaným byznysem Viaplay Group. Severský operátor streamovací služby bojuje s finančními problémy a hledá investory. Skupina se také rozhodla vzdát se některých svých podniků na mezinárodních trzích. Skupina opustí polský trh do poloviny roku 2025. Prozatím funguje normálně.

Viaplay se doposud nerozhodl, co se stane s předplatiteli, když opustí britský trh. Prozatím přijímá nové zákazníky.

Konec Viaplay Xtra neovlivní současné ceny předplatného. Jedná se totiž o bonusový kanál, který je nabízený bez dalších poplatků. Na satelitu je šířen v britském paprsku satelitu Astra 2E (freq. 11,426 GHz, pol. V, SR 29500, FEC 8/9, DVB-S2/QPSK). Před převzetím Viaplay v roce 2022 program fungoval pod značkou Freesports.

Freesports byl spuštěn v roce 2027 v pozemním vysílání Freeview. V té době došlo k několika pokusům nabídnou britským divákům bezplatný sportovní kanál. Programy Motors TV a Front Runner nezískaly diváky a po několika měsících skončily v nabídce Freeview.

zdroj: satkurier.pl + rxtvinfo.com





Reklama




Vybrané články