Quantcast

Eurosport láká na tenisové Roland-Garros

| redakce | tisk

Nejlepší světoví tenisté a tenistky se už brzy vrátí na pařížskou antuku, kde ještě před zahájením Letních olympijských her v Paříži 2024 proběhne tradiční grand slam Roland-Garros. V průběhu tří nadcházejících měsíců tak tato globálně známá venue bude hostit dva ostře sledované turnaje.

WBD (Warner Bros. Discovery) samozřejmě tenisovým fanouškům exkluzivně nabídne komplexní pokrytí letošního ročníku Roland-Garros, který startuje již v pondělí 20. května a potrvá do 9. června. Vůbec poprvé bude možné všechny mužské i ženské singly, debly, zápasy juniorů a tenisových legend sledovat bez reklam na streamovací platformě Max. Ty nejdůležitější zápasy odvysílají televizní stanice Eurosport 1 a Eurosport 2 v celkem 19 jazykových lokalizacích. Každý herní den zahájí živá show z hlavní stage začínající půl hodiny před prvním zápasem.

Pařížský grand slam je pomyslným startem letošní tenisové sezóny na WBD. Ještě v mezičase před letní olympiádou společnost na vybraných trzích odvysílá další grand slam, Wimbledon (1. až 14. července). 27. července se akce opět přesune na stadion Roland-Garros, který bude hostit olympijský tenis. WBD tak v součtu za tento rok divákům nabídne více než 1 600 hodin tenisového vysílání.

Programové schéma WBD k ostré fázi letošního Roland-Garros odstartuje v neděli 26. května v 10:30. Finálový zápas žen bude odvysílán v sobotu 8. června od 14:30. Turnaj zakončí finále mužů v neděli 9. června ve stejném čase.

Letošní Roland-Garros nabídne rekordní počet nočních zápasů, celkem jich bude jedenáct. Turnaj může být dost možná posledním grand slamem čtrnáctinásobného šampiona Rafaela Nadala, jelikož se už nějakou dobu spekuluje o tom, že ukončí profesionální kariéru. Loňský vítěz Novak Djokovic bude mít mezitím plné ruce práce, aby odrazil nápor mladých vyzyvatelů Jannise Sinnera a Carlose Alcaraze. A na ženské straně turnaje se Iga Swiateková podaří ukořistit svůj čtvrtý titul za posledních pět let.

Roland-Garros je součástí letní sezóny na WBD, která čítá více než 5 tisíc hodin živých sportovních přenosů. Její součástí jsou největší sportovní eventy, včetně Letních olympijských her v Paříži 2024, všech cyklistických Grand Tours, tenisových grand slamů Roland-Garros, Wimbledon a US Open, WHOOP UCI Mountain Bike World Series, FIM Speedway GP a 24 hodin Le Mans.

Klíčová data Roland-Garros 2024:
• Pondělí, 20. května - zahájení kvalifikací
• Neděle, 26. května - zahájení hlavních zápasů
• Úterý, 4. června - zahájení čtvrtfinále singlů
• Čtvrtek, 6. června - finále smíšených deblů
• Čtvrtek, 6. června - semifinále ženských singlů
• Pátek, 7. června - semifinále mužských singlů
• Sobota, 8. června - finále ženských singlů, mužských deblů, vozíčkářů a singlů i deblů juniorů
• Neděle, 9. června - finále mužských singlů a ženských deblů

zdroj: WBD





Reklama




Vybrané články