Quantcast

Stanice Al Manar TV atakovaná, vysílání pokračuje

| redakce | tisk

V neděli 16.července ráno Izrael atakoval sídlo Al Manar TV, televizi Hezbollahu. Budova Al Manar byla srovnána se zemí a program stanice Al Manar byl dvakrát přerušen a pokračuje ve vysílání. Zbombardována byla také rozhlasová stanice Al Nour.

Libanonská televize Al Manar nebyla nikdy oblíbená v Evropě a v Americe. Dříve byla vykázána ze satelitů Eutelsat a v neděli během izraelských náletů bylo sídlo stanice u Abed Al-Nour Street v Bejrútu celkově zničeno.

Al Manar TV vysílá ze satelitu Badr 3 (26°E), který patří arabskému operátoru Arabsat. Stanice vysílá v libanonském paketu na kmitočtu 11,785 GHz, pol.V, SR 27500, FEC 3/4. Al Manar TV je také dostupný z egyptského satelitu Nilesat 102 (7°W)m na frekvenci 12,130 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4. Oba signály je možné přijímat také na území České republiky a Slovenska. Pro příjem je zapotřebí parabola o průměru okolo 120 cm.

16.července v 8:07 času GMT přerušila stanice Al Manar vysílání na 7 minut a v 8:14 GMT již opět vysílala. Není známo, z jakého místa. Izrael může mít problém se zničením uplinku stanice Al Manar. Byl Hezbollah na tuto akci připraven?

Co je zajímavé: 16.července známá katarská televizní stanice Al Jazeera již v 8:22 GMT v přímém přenosu odvysílala rozhovor s Ibrahimem Farahat, generálním ředitelem PR stanice Al Manar TV, který potvrdil jediné, že vysílání bylo přerušeno z technických důvodů a vše má pod kontrolou. Zároveň uvedl, že příčinou přerušení vysílání nebylo bombardování izraelských samoletů.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články