Quantcast

Chorvatská Nova TV začala kódovat většinu pořadů

| redakce | tisk

Chorvatská komerční televize Nova TV začala na izraelském distribučním satelitu Amos 1 4°W) kódovat většinu pořadů. Satelitní diváci této stanice mají na této pozici po většinu dne černou obrazovku - signál je kódován.

Nova TV původně kódovala kompletní vysílání na družici Amos 1 (4°W). Z důvodu technických problémů začala před několika lety zde vysílat volně. Řešení problémů zabralo několik roků a satelitní diváci si zvykli na volný příjem programu z Amosu.

Po dlouhé době opět provozovatel začal kódovat některé pořady - především sportovní přenosy a některé filmy systémem PowerVU+ a to z důvodu vysílacích práv zakoupení jen pro území Chorvatska, nikoliv oblast střední a jihovýchodní Evropy, kde je možné satelitní signál přijímat.

Nova TV z Chorvatska vysílá volně na tomto satelitu už jen pořady vlastní tvorby, zprávy a hlavní zpravodajskou relaci. Program se vysílá na kmitočtu 11,359 GHz, pol. H, SR 3350, FEC 3/4, DVB-S/MPEG-2. Nadále volně vysílají na pozici 4°W jiné stanice ze zemí bývalé Jugoslávie - OBN, TV3 Slovenija, NET TV a MTV Adria.

Kompletní vysílání chorvatské Nova TV mohu ze satelitu přijímat už jen abonenti pay-tv platformy Digi TV na satelitu Intelsat 10-02 (1°W). Signál je zde kódován systémem Nagravision 2.

zdroj: sateliTV.net





Reklama




Vybrané články