Quantcast

Itálie: Berlusconi spustil novou politickou TV

| redakce | tisk

V polovině června zahájila oficiálně vysílání nová italská satelitní TV stanice - La TV della Liberta (česky: Televize svobod). Televizi vlastní Circolo della Liberta (Asociace svobod) založená v listopadu 2006.

Circolo della Liberta podporuje politickou stranu Forza Italia bývalého premiéra a mediálního magnáta Silvia Berlusconia a jeho spojence - postfašistickou Alleanza Nazionale, Union of Christian and Centre Democrats (UDC) a hnutí Lega Nord.

La TV della Liberta vysílá volně přes satelit Hot Bird (13°E) a také v rámci vysílání regionálních pozemních stanic po celé Itálii. Provozovatel stanice tvrdí, že lidé dělají televizi pro lidi a chtějí upozorňovat na problémy země a šířit vlastní názory. Vysílání se má stát protipólem k aktivitám vlády stávajícího premiéra Romana Prodiho.

Silvio Berlusconi je přes Fininvest hlavním akcionářem největší mediální skupiny v Itálii - Mediaset. Společnost provozuje komerční kanály Italia 1, Rete 4 a Canale 5, které jsou dostupné také na satelitu (Hot Bird).

Parametry příjmu La TV della Liberta:
satelit: Hot Bird (13°E)
kmitočet: 12,111 GHz
polarizace: vertikální
SR: 27500
FEC: 3/4
vysílání: nekódované





Reklama




Vybrané články