Quantcast

Astrium a Thales Alenia Space dodají satelity Yahsat

| redakce | tisk

Al Yah Satellite Communications Company (Yahsat), zcela vlastněná dceřinou společností Mubadala ze Spojených Arabských Emirátů, podepsal kontrakt se společnostmi Astrium a Thales Alenia Space. Obě firmy budou společně pracovat na dodávce duálních satelitních systémů Yahsat. Hodnota zakázky je 1,66 miliardy USD. Nové satelity odstartují ve druhé polovině roku 2010.

Yahsat budou zákazníkům poskytovat inovativní řešení pro vysílání služeb, přístupu na internet přes satelit, korporační datové sítě a zpětné služby pro telekomunikační operátory. Satelity Yahsat budou poskytovat satelitní komunikaci pro vládní a komerční zákazníky na Středním Východě, v Africe, Evropě a jihozápadní Asii. Systém je navržen tak, aby vyhověl trendům jako je HDTV (vysílání ve vysokém rozlišení) a další širokopásmové satelitní služby.

Waleed Al Mokarrab Al Muhairi, COO společnosti Mubadala a předseda Yahsat jako důvod objednání nových satelitů uvádí: "Na Středním Východě a v severní Africe exponencionálně roste poptávka po satelitní kapacitě."

Duální (vládní a komerční) satelitní systém Yahsat bude zahrnovat dva velké satelity Yahsat 1A a Yahsat 1B a také příslušnou infrastrukturu. Satelity budou na oběžné dráze v provozu 15 let. Yahsat 1A bude umístěn na pozici 52,5°E.





Reklama




Vybrané články