Quantcast

Arqiva vybuduje Freesat ve Velké Británii

| redakce | tisk

Společnost Arqiva byla vybrána korporací BBC na výstavbu satelitní platformy Freesat. Start nekódované satelitní služby je naplánován na březen 2008. Arqiva bude podporovat nové služby a doplní nabídku stávajících digitálních TV platforem napříč Velkou Británií bez nutnosti platit poplatky za placenou televizi a je to prioritou při přechodu na digitální vysílání. V praxi tak na britských ostrovech vzniká národní satelitní platforma.

"Dohodli jsme se s Arqiva na uplinkování služeb pro naše BBC DSat 3 a BSat 7 DTH platformy, které obsahují většinu našich interaktivních služeb. Známe možnosti společnosti, když dochází na podporu našich požadavků v satelitní síti," říká Alan Boyle, zástupce pro distribuci programů BBC.

Platforma Freesat pro Velkou Británii vznikne na pozici 28,2°E/28,5°E, kde jsou umístěny satelity Astra 2A, Astra 2B, Astra 2C, Astra 2D a Eurobird 1. Přes tyto satelity se vysílají i programy platformy Sky Digital. Dále jsou zde všechny verze BBC, ITV a další komerční kanály.





Reklama




Vybrané články