Quantcast

Aktualizace Nagravision vyřadí piráty Digi TV

| redakce | tisk

Švýcarská skupina Kudelski, vlastník kódovacího systému Nagravision, dodává v současné době svým klientům, provozovatelům platforem, novou generaci dekódovacích karet Nagravision 3, které lépe zabezpečí programy před neautorizovaným příjmem. Výměna karet proběhla v Portugalsku (paket TV Cabo), nyní finišuje ve Španělsku (Digital+).

Plošná výměna přístupových karet se rozběhla i u našich severních sousedů v Polsku (paket Cyfrowy Polsat). Nové HD programy bude provozovatel služby kódovat pouze systémem Nagravision 3.

Vedle výměny karet probíhá i aktualizace systému Seca Mediaguard 2 a dekódovacích karet CanalSat ve Francii. Cílem je zamezit modifikování originálních přístupových karet.

Kudelski rozběhl své práce také u multiregionální satelitní služby Digi TV. Noví zákazníci této platformy již obdrží nové karty s vyššími prvky zabezpečení (stále v rámci systému Nagravision 2). Stávajícím klientům služby bude operátor posílat přes satelit update do karet. Patch má označení AC6 a je směrován k zabezpečení programů před pirátským příjmem a sledování kódovaného obsahu přes tzv. emulátory. Podle informací našich kolegů z chorvatského webu satelitv.net již proběhla aktualizace na kartách u zákazníků Digi TV v Chorvatsku. Očekává se proto, že podobný postup zvolí operátor služby pro všechny regiony, kde působí.

Provedená aktualizace na kartách Digi TV může mít krátkodobý účinek.

Platforma Digi TV působí také v České republice a na Slovensku. Programy služby se vysílají na satelitu Intelsat 10-02 na pozici 1°W. Signály jsou kódovány systémem Nagravision 2 CAS 6.

zdroj: satelitv.net





Reklama




Vybrané články