Quantcast

Albánská Digit Alb má 3. transpondér a spustí HDTV

| redakce | tisk

Albánská satelitní platforma DigitAlb (Eutelsat W2, 16°E) po mnoha měsících provedla poměrně výrazné změny ve své nabídce, změnila parametry multiplexů a zaktivovala v pořadí již třetí transpondér - důvod je poměrně zřejmý: albánská pay-tv spustí program ve vysokém rozlišení (HDTV).

Na novém transpondéru (freq. 11,055 GHz, pol. V, SR 27900, FEC 3/4) se aktuálně vysílají dokumentární programy Explorer, Explorer 2 a Explorer 3 a dále stanice Top Channel, Top News, dětské Bang Bang, Cufo, Junior, hudební My Music, Digi+, filmové kanály Digi Film Autor, Digi Film Premiere a Digi Film 5.

Další transpondér Digit Alb změnil parametry a programovou nabídku - na kmitočtu 11,094 GHz, pol. V s novým SR 27900, FEC 3/4 se vysílají erotické (hard core) programy Channel X, XX, XXX, 4X a dále filmové programy Digi Film 6, Digi Film 7, Digi Film 8 a programy Digitalb HD 1 a Digitalb HD 2.

Kanály Digitalb HD 1 a Digitalb HD 2 jsou v současné době ve zkušebním režimu a pravidelné vysílání zahájí v dohledné době. Jde o stanice vysílané v kompresním formátu MPEG-4/AVC a maximálním HD rozlišení 1920x1080. Oba programy zákazníkům platformy nabídnou sportovní, filmové a dokumentární pořady. Vše v high definition TV.

Třetí transpondér satelitní placené služby používá kmitočet 11,449 GHz, SR 27500, FEC 7/8 a v paketu se vysílá celkem 5 sportovních kanálů pod názvem SuperSport, dále hudební Folk TV, zpravodajská News 24 a další TV Klan, BBF, TV Koha, Tirana TV, Vision Plus, Kohavision a RTV 21 Sat.

Všechny programy paketu DigitAlb jsou kódovány systémem Conax. DigitAlb má okolo 150 tisíc abonentů.

zdroj: satelitv.net





Reklama




Vybrané články